Papírvékony táblagéppel villant a Samsung

A Tab S5e mindössze 5,5 milliméter vastag, mégis belefért 7040 mAh-nyi telep és egy jókora kijelző, bár a jack kimenet, úgy tűnik, nem. Pénztárcából vastag darabra lesz szükség.

Egyre ritkábban jelenik meg táblagép, ami nem csoda: az óriás érintőképernyős kütyük piaca évek óta szűkül, bár éppen ezért egyre könnyebb azon belül kitűnni. Vegyük a frissen bejelentett Galaxy Tab S5e-t: a 10,5"-es, 2560 x 1600 pixeles megjelenítőt kínáló szerkentyű mindössze 5,5 milliméter vastag, így 245 x 160 milliméteres előlapja és 7040 mAh-s telepe ellenére is csak 400 grammot nyom – csak viszonyításképpen: ez alig több, mint az 5,7"-es uleFone Armor 3 strapatelefon tömege.


[+]

A táblagépet a két 2,0 GHz-es és hat 1,7 GHz-es processzormagot bevető Snapdragon Snapdragon 670 hajtja meg, ami egy felső-középkategóriás, versenyképes hardver (az SoC piactól függően változhat). A Tab S5e 4 + 64 GB-os kiszerelésben, 13 megapixeles hátlapi és 8 megapixeles előlapi kamerákkal kerül majd piacra áprilisban, WiFi only kiszerelésben 150 ezer, LTE modemmel pedig 170 ezer forintért.

Ez mondjuk elég borsos, viszont adott a DeX támogatás megfelelő felszereléssel, emellett billentyűzet is vásárolható a munkavégzéshez, a várhatóan remek AMOLED panelhez pedig négy AKG hangszóró passzol a minőségi multimédiás tartalomfogyasztásért, úgynevezett auto rotate stereo technológiával, illetve Dolby Atmos 3D hangzással. A vásárlóknak három hónap ingyenes Spotify előfizetés is üti a markukat.


[+]

A Tab S5e 3.1-es USB-C és POGO csatlakozóporttal is rendelkezik, adott a microSD foglalat, az 5.0-s Bluetooth, az ac-s WiFi, a GPS, GLONASS, BeiDou és Galileo műholdak használata az A-GPS-en felül, és persze a Samsung saját, Android 9.0-n alapuló felülete, a One UI táblagépes variációjával. Az ujjlenyomat-olvasóról sem kell lemondani, aki pedig videózna, felvételt akár 4K/30 FPS-en rögzíthet és 4K/60 FPS-ben játszhat le. Már ilyen típusú videókat, a képernyő felbontása természetesen marad WQXGA.


[+]

A Bixby természetesen nem hiányozhat, arról viszont a sajtóközlemény és a termékoldal is hallgat, hogy a 3,5 milliméteres fülhallgató-kimenet vajon belefért-e a vékony házba. A fenti videó alapján nagyon úgy tűnik, hogy nem, de olvasóink bátran jelezzék, ha rábukkannak!

Előzmények

  • Samsung Galaxy Tab S4 - mestersége: asztalos

    A DeX asztali elrendezés a 10,5"-es AMOLED kijelzőn megmutatja, hogy kellene egy androidos táblagépnek a felületet hatékonyan kihasználnia. A Tab S4 mégis inkább multimédiás oldalon komplett.

  • Samsung Galaxy Tab S3 - mesterhármas

    Két év telt el a Samsung Galaxy Tab S2 9.7 megjelenése óta, az utód pedig minden tekintetben tartja a színvonalat az aktuális elvárásoknak és trendeknek megfelelően.

Hirdetés