2019. február 21., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Tartozékok rovat

MWC 2018: Nyitott fülhallgatóval is készült a Sony

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Mobilarena

Nem csak az Xperia XZ2-széria mutatkozott be tegnap, a fülhallgatós szériát új taggal bővítette a japán vállalat.

Hirdetés

A Sony két új, Snapdragon 845-ös mobillal jött el az idei MWC-re, de audio-fronton is mutattak újdonságot. A vezeték nélküli felhasználásra készített Xperia Ear Duo legérdekesebb tulajdonsága a nyitottsága, amit a Sony csak „dual listening" élménynek nevez, amennyiben egyszerre fogjuk hallani a környezetünket és a zenét vagy egyéb tartalmat.


[+]

A technológia a Sony saját újdonsága, melynek lényege, hogy a fül mögé szoruló egység generálja a hangot, majd vezeti el a hallójáratig. Egy tipikus in-earnél jóval kevésbé szorítja a fület, jóval nyitottabb érzés, viszont a gyors próba alatt azt is lehetett érezni, hogy a tökéletes behelyezésre még a hagyományos, hallójáratos fülhallgatóknál is érzékenyebb ez a megoldás.


[+]

Néhány percnyi hallgatásra jutott lehetőség a zajos környezetben, annyit viszont megállapítottam, hogy a térérzete jó, a basszusok szerelmesei viszont továbbra sem találták meg álmaik kényelmes fülhallgatóját, kimondottan karcsú a mélytartomány.


[+]

Az okosfülhallgatós trendeknek megfelelően ebbe is került hangvezérlés, dátumot, időt, naptárbejegyzést vagy egyéb értesítéseket közöl, adott a Google Assistant és a Siri-integráció is. Vezérelni érintésekkel illetve fejgesztusokkal lehet, a legfőbb funkciókat bólogatással vagy fejingatással lehet elérni. Tölteni a gyári kapszulájával lehet, mágnesesen csatlakozik a helyére. Fekete és arany színben kerül piacra május végétől, ára erős 70 ezer forint lesz, és bár biztosan megosztó kütyü lesz, aki pont ilyen feltételekkel keres alternatívát, jelenleg aligha talál.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.