MWC 2018: Nyitott fülhallgatóval is készült a Sony

A Sony két új, Snapdragon 845-ös mobillal jött el az idei MWC-re, de audio-fronton is mutattak újdonságot. A vezeték nélküli felhasználásra készített Xperia Ear Duo legérdekesebb tulajdonsága a nyitottsága, amit a Sony csak „dual listening" élménynek nevez, amennyiben egyszerre fogjuk hallani a környezetünket és a zenét vagy egyéb tartalmat.


[+]

A technológia a Sony saját újdonsága, melynek lényege, hogy a fül mögé szoruló egység generálja a hangot, majd vezeti el a hallójáratig. Egy tipikus in-earnél jóval kevésbé szorítja a fület, jóval nyitottabb érzés, viszont a gyors próba alatt azt is lehetett érezni, hogy a tökéletes behelyezésre még a hagyományos, hallójáratos fülhallgatóknál is érzékenyebb ez a megoldás.


[+]

Néhány percnyi hallgatásra jutott lehetőség a zajos környezetben, annyit viszont megállapítottam, hogy a térérzete jó, a basszusok szerelmesei viszont továbbra sem találták meg álmaik kényelmes fülhallgatóját, kimondottan karcsú a mélytartomány.


[+]

Az okosfülhallgatós trendeknek megfelelően ebbe is került hangvezérlés, dátumot, időt, naptárbejegyzést vagy egyéb értesítéseket közöl, adott a Google Assistant és a Siri-integráció is. Vezérelni érintésekkel illetve fejgesztusokkal lehet, a legfőbb funkciókat bólogatással vagy fejingatással lehet elérni. Tölteni a gyári kapszulájával lehet, mágnesesen csatlakozik a helyére. Fekete és arany színben kerül piacra május végétől, ára erős 70 ezer forint lesz, és bár biztosan megosztó kütyü lesz, aki pont ilyen feltételekkel keres alternatívát, jelenleg aligha talál.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

  • Sony h.ear on 2 Mini Wireless teszt

    Kicsi, kényelmes, kiválóan szól és minden fontos Bluetooth-kodeket ismer. Nagy hibája nincs, ám a többség okostelefonért sem adna annyi pénzt, amennyibe ez kerül.

  • Sony MDR-1000X - zene be, világ ki

    Egy felső-középkategóriás okostelefont lehet venni az árából, cserébe kiváló anyagokból van, remekül szól és mindent tud, amit ma egy Bluetooth-szal, vezeték nélkül kommunikáló fejhallgatótól el lehet várni.

  • CES 2017: Az Extra Bass-vonalat frissítette a Sony

    Fülhallgatók, fejhallgatók és hordozható hangszórók is érkeznek a japán gyártó basszus-orientált szériájába.

Hirdetés