MWC 2017: Lightos kiadásban is érkezik a Wiko WiM

Megszokott az androidos világban, ha egy termékcsaládnak bemutatkozik egy kisebb és nagyobb tagja, az utóbbi kapja az erősebb hardvert és a kövérebb árcédulát, pedig sokan kedvelik az apróbb, de jól felszerelt készülékeket. Már ha az 5 hüvelykes képátló aprónak számít, mindenki döntse el maga, honnan nevez egy mobilt kompaktnak.


[+]

A Wiko WiM Lite hozza a papírformát: az 5,5 hüvelykes, Snapdragon 626-os nagy testvér specifikációját 5 hüvelykesre és Snapdragon 435-re cseréli, persze ez is egy nyolcmagos megoldás, csak valamivel szerényebb. A Full HD felbontás maradt, a memóriaméret viszont 3 gigabájtra csökkent, 16 és 32 gigabájtos tárhelyopciókkal és bővítési lehetőséggel. A telep 3000 milliamperórás.


[+]

Hátul a dupla 13 megapixeles kamerából szimpla lett, ám megmaradt a 4K rögzítési lehetőség, a dupla ledes villanó, sőt: a 16 megapixeles előlapi kamera is. Az ujjlenyomat-olvasó ezúttal hátul kapott helyet, az Android főverzió 7.0-s. A WiM Lite is jó pár hét múlva lesz csak elérhető, 250 eurós javasolt végfelhasználói áron, ami semmiképpen nem rossz, a fémkeretes konstrukció meg kifejezetten jó.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákEuStock.euTelekom

  • Kapcsolódó cégek:
  • Wiko

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés