MWC 2016: Kezünkben az LG X-aktái

Hirdetés

Még a Mobile World Congress előtt leplezte le X-sorozatát az LG, a készülékeket azonban először a cég standjánál lehetett először megtapogatni. Az X screen vonzereje egyértelműen a dupla kijelző, hiszen az előlapon van egy 4,93 hüvelykes, HD felbontású panel lelhető fel, plusz akad egy másodlagos képernyő is, ami közvetlenül a másik fölé került (a V10-hez kísértetiesen hasonló megoldáról beszélünk), ez 520 x 80 pixelt rajzol ki, és szinte mindig az almenüpontokat, az értesítéseket, vagy éppen a legszükségesebb ikonokat mutatja.

LG X screen
LG X screen [+]

Az LG célja ezzel a termékkel, hogy ne csupán a felső kategóriában lehessen extra felszereltségű mobilokat vásárolni, a hardveres felszereltségben pedig látszik, hogy ez tényleg nem egy csúcseszköz: a burkolat alatt egy 1,2 GHz-es négymagos processzor szolgál, a RAM mérete 2, a belső adattároló pedig 16 gigabájt, utóbbi a gyártóhoz híven microSD-vel bővíthető. Fényképezni a 13 megapixeles hátlapi kamerával lehet, aki szelfi fotókra vágyik, az a 8 megapixeles előlapi szenzorban élheti ki magát. Az akkumulátor 2300 mAh-s, van WiFi, LTE, GPS, Bluetooth.

LG X screen
LG X screen [+]

Az X cam egy fokkal erősebb, és nevéhez méltóan a kamerás képességekre megy rá, hiszen hátul egymás mellett helyezkedik el a 13 és az 5 megapixeles szenzor, az egyik a mélységet méri, a másik a képeket lövi, lehet választani dupla kamerás módot is. A gépezet lelke az 1,14 gigahertzes nyolcmagos processzor, méghozzá testvéréhez hasonlóan 2 gigabájt RAM-mal és 16 gigabájtos belső tárolóegységgel.

LG X cam
LG X cam [+]

Az előlapra egy 5,2 hüvelykes, 1080 x 1920 képpontos megjelenítőt szereltek, felette egy 8 megapixeles kamera hever. A 2520 mAh-s teleppel felvértezett újdonság Android 6.0 operációs rendszert futtat, méghozzá az LG egyedi felületével megfűszerezve (akárcsak a X screen). Adatkommunikációs szempontból adott a WiFi, a Bluetooth, a 4G, valamint a GPS is.

LG X cam
LG X cam [+]

Az árazásról egyelőre nem tudtak pontosat mondani a standnál, valószínűleg hamarosan fény derül erre is.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákAlcatel One TouchTelekom

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

  • MWC 2016: Tollal ékeskedik a Stylus 2

    Az LG újdonsága sok más modellhez hasonlóan az MWC volt látható először, az 5,7 hüvelykes kijelző kapacitív ceruzával is kezelhető.

  • LG X Screen - döntetlenre hozza

    Teljesen átlagos, középkategóriás telefonnak tűnik az X Screen, de egy trükkel mégis kitűnik a mezőnyből. Így vajon megéri az árát? Erre keresi tesztünk a választ.

  • LG X Cam - perspektíva a középmezőnyben

    A középkategóriában dupla hátlapi kamerarendszert látni még 2016 legvégén is öröm, viszont a mobil hardveres visszafogottsága sok apró hiányosságot hoz magával.

Előzmények

  • Startra készen áll az LG K4 és K10

    A K4 a belépőkategóriában érhet el eredményeket, a K10 pedig inkább egy alsó-középkategóriás kütyü, mindkét eszköz Európában kezdi meg hódítását.

  • LG V10 - plusz költség, dupla mulatság

    A dél-koreaiak zászlóshajója anyaghasználat és specifikációk terén is túlmutat az eddigi modelleken, legnagyobb érdekességei közé a dupla kijelző és az ujjlenyomat-olvasó tartozik.

  • LG G4 - nehéz rajta fogást találni

    A dél-koreaiak csúcsmodellje nagyon jól teljesít, kiváló képeket készít a 16 megapixeles kamera, szép a Quantum IPS kijelző, és a rendszersebesség is szinte hibátlan.

Hirdetés