2017. november 25., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Okostelefon rovat

MWC 2016: Kezünkben az LG X-aktái

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Mobilarena

Sikerült lencsevégre kapnunk az X screent és az X camet, előbbi a dupla kijelző, utóbbi pedig a dupla kamera miatt érdekes.

Hi​r​detés​

Még a Mobile World Congress előtt leplezte le X-sorozatát az LG, a készülékeket azonban először a cég standjánál lehetett először megtapogatni. Az X screen vonzereje egyértelműen a dupla kijelző, hiszen az előlapon van egy 4,93 hüvelykes, HD felbontású panel lelhető fel, plusz akad egy másodlagos képernyő is, ami közvetlenül a másik fölé került (a V10-hez kísértetiesen hasonló megoldáról beszélünk), ez 520 x 80 pixelt rajzol ki, és szinte mindig az almenüpontokat, az értesítéseket, vagy éppen a legszükségesebb ikonokat mutatja.

LG X screen
LG X screen [+]

Az LG célja ezzel a termékkel, hogy ne csupán a felső kategóriában lehessen extra felszereltségű mobilokat vásárolni, a hardveres felszereltségben pedig látszik, hogy ez tényleg nem egy csúcseszköz: a burkolat alatt egy 1,2 GHz-es négymagos processzor szolgál, a RAM mérete 2, a belső adattároló pedig 16 gigabájt, utóbbi a gyártóhoz híven microSD-vel bővíthető. Fényképezni a 13 megapixeles hátlapi kamerával lehet, aki szelfi fotókra vágyik, az a 8 megapixeles előlapi szenzorban élheti ki magát. Az akkumulátor 2300 mAh-s, van WiFi, LTE, GPS, Bluetooth.

LG X screen
LG X screen [+]

Az X cam egy fokkal erősebb, és nevéhez méltóan a kamerás képességekre megy rá, hiszen hátul egymás mellett helyezkedik el a 13 és az 5 megapixeles szenzor, az egyik a mélységet méri, a másik a képeket lövi, lehet választani dupla kamerás módot is. A gépezet lelke az 1,14 gigahertzes nyolcmagos processzor, méghozzá testvéréhez hasonlóan 2 gigabájt RAM-mal és 16 gigabájtos belső tárolóegységgel.

LG X cam
LG X cam [+]

Az előlapra egy 5,2 hüvelykes, 1080 x 1920 képpontos megjelenítőt szereltek, felette egy 8 megapixeles kamera hever. A 2520 mAh-s teleppel felvértezett újdonság Android 6.0 operációs rendszert futtat, méghozzá az LG egyedi felületével megfűszerezve (akárcsak a X screen). Adatkommunikációs szempontból adott a WiFi, a Bluetooth, a 4G, valamint a GPS is.

LG X cam
LG X cam [+]

Az árazásról egyelőre nem tudtak pontosat mondani a standnál, valószínűleg hamarosan fény derül erre is.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákAlcatel One TouchTelekom

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hi​r​detés​

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.