MWC 2015: Kezünkben a Pixi 3 telefonok

Van vállalat, amelyik a moduláris telefonokban látja a jövőt, ahol a felhasználó maga legózhatja össze a számára fontos komponenseket - ezek pozitív-negatív hozadékairól ma már írtunk. Az Alcatel a Pixi 3-as sorozattal más utat választott. Tulajdonképpen adott a lekerekedő formavilág, a műanyag borítás és egy sor belépőszintű hardveres komponens, és elsősorban a szolgáltatói partnerek döntenek, hogy milyen méretből és operációs rendszerrel kérnek egy vagy több Pixi telefont. A sorozatból korábban már bejelentették a 3,5, a 4, a 4,5 és az 5 hüvelykes képátlós változatokat, az MWC-n pedig az 5,5 hüvelyes modell is elstartolt. A legtöbb méret esetében választani lehet a Firefox OS, a Windows Phone és az Android operációs rendszer közül, amelyik az adott modellen futni fog, egyszerre nyilván csak egy.


[+]

Ezzel a variálási lehetőségeknek nincs vége. A Pixi telefonok a 4 hüvelykes modelltől felfele elérhetők 4G-s változatban is és sok-sok színvariációban. A 3G-s Pixi 3-ak általában 512 megabájt RAM-mal és 4 gigabájtos belső tárolóval, a 4G-s társak pedig 1 gigabájt RAM-mal és 8 gigabájtos tárhellyel rendelhetők, bár régiónként változhat a felszereltség.


[+]

A felbontások mérettől függenek. A 3,5 hüvelykes Pixi 3 HVGA (320 x 480 pixel), a 4 hüvelykes WVGA (480 x 800 pixel), a 4,5 és az 5 hüvelykes FWVGA (480 x 854), az 5,5 hüvelykes pedig qHD (3G-s) vagy HD (4G-s) kijelzőt kapott. Ami az operációs rendszerek verzióit illeti, Windows Phone-ból a 8.1-es, Firefoxból a 2.0-ás, Androidból pedig a 3G-s modellek esetében a 4.4 KitKat, a 4G-s variánsok esetében pedig az 5.0 Lollipop bukkan fel az első indítás után.


[+]

Mint jeleztük, a formaterv közös, és az oldalakra ráhajló műanyag borítás egész jó konstrukciót és kényelmes fogást eredményez. A legkisebb modell szinte észrevétlenül csúszik a zsebbe, az öthüvelykes változat viszont már méretesebb. Az egész Pixi 3-as sorozat lényege a piac elárasztása belépőszintű készülékekkel, hiszen azokra továbbra is hatalmas az igény. Jó eséllyel az egyes piacokon vagy szolgáltatóknál adott képátlóval, operációs rendszerrel és hálózattípussal startolnak el a Pixik, akár többféle is egyszerre. A lényeg: az Alcatel a felületet nyújtja számos ilyen kombináció összeállítására. Az első modellek még a tavasz folyamán megjelennek, a hazai árakról egyelőre nem tudunk véglegeset mondani.

 

MWC utazásunkat támogatta az Alcatel One Touch és a mydlink HomeAlcatel One Touchmydlink Home

Előzmények

Hirdetés