MWC2013: Tegra 4 az NVIDIA standján

Nagy elvárásokkal látogattuk meg az NVIDIA standját, a CES-en ugyanis saját bevallásuk szerint a piac leggyorsabb lapkakészletét mutatták be. Elvétve néhány Tegra 3-as termék is ki volt állítva, ám szinte minden a negyedik generációs megoldásról szólt. Negatívum viszont, hogy a nagy durranásokat nem tudtuk kipróbálni, az érdekesebb termékeket üveg mötött állították ki.

Hirdetés

A Tegra 4 lapkát élesben is meg tudtuk vizsgálni, néhány referenciatáblagép ugyanis a gyártó új megoldására épült, a vezérlés microUSB-n keresztül csatlakozó kontrollerekkel ment. Sajnos WiFi nem volt, így szintetikus tesztprogramokat sem tudtunk lerántani, a beállítások menübe csak jelszóval lehetett belépni. Néhány percet azért eljátszogattunk, többek között a Riptide GP 2 és Dead On Arrival 2 is igen jól nézett ki a masinán, ám ebből nyilván nem derül ki, mire is lesz majd képes a Tegra 4 család.


[+]

A gyártó az év elején nagy reményekkel harangozta be a Project Shieldet, mely az NVIDIA belépője lenne a kézikonzolok világába. Ennek ellenére a kiállításon egyetlen modellt láttunk, mely egy üvegkalitkában üldögélt és egy demó (valószínűleg videó) futott rajta. A benchmarkolási lehetőségre is rákérdeztünk, bár sejtettük a választ: egyelőre ilyen adatokat nem adhatnak ki. Kár, pedig nagyon kíváncsiak voltunk, mit tud a pajzs projekt.


[+]

A nemrég bemutatott Phoenix referenciagépet is lencsevégre kaptuk egy kis szerencsével. A telefont ugyanis csak üvebúra mögött lehet látni, ám az egyik modellben éppen akkumulátort cseréltek, így zavaró tényezők nélkül fotózhattuk le a masinát. Sajnos videózni nem tudtunk, az eszközt ugyanis nem lehetett működés közben kipróbálni. Tegra 4i lapka, Full HD felbontású kijelző, 8 milliméteres vastagság, PRISM 2 és Direct Touch jellemzi a készüléket; kár hogy nem kerül piaci forgalomba a referenciatelefon.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés