MWC2012: debütált az LG Optimus Vu

A Samsung Galaxy Note megjelenése után fél évvel az LG is előállt a saját táblagép-telefon hibridjével. Ezek szerint valószínűleg sikeres volt a Note piaci bevezetése, a másik dél-koreai gyártó próbálkozása legalábbis erre enged következtetni. A Samsung versenyzőjéhez hasonlóan a Vu mellé is jár egy kapacitív toll, mely jegyzetek készítésére és rajzolgatásra alkalmas.

A masina igen méretes, az 139,6 x 90,4 x 8,5 milliméteres dimenziók mellé a műanyag borítás ellenére is viszonylag nagy, 168 grammos tömeg társul. Az előlapot egy 5 hüvelykes, 1024 x 768 képpontos felbontású AH-IPS panel foglalja el, amely nagy betekintési szögekkel és éles képpel rendelkezik. A megjelenítő alatt négy kapacitív érintőgombot találunk, a menü, főképernyő, vissza és keresés billentyűk kaptak itt helyet. A képernyő felett pedig egy 1,3 megapixeles másodlagos kamera is kiszúrható, melyet elsősorban videótelefonálásra érdemes használni. A hátlapon már egy komolyabb fényképező feszít, mellyel 8 megapixeles fotókat lőhetünk, a LED-es villanó pedig gyenge fényviszonyok esetén jöhet jól.

A készülékben egy egyelőre ismeretlen típusú lapkakészlet található, melyben egy kétmagos, magonként 1,5 GHz órajelű processzor kapott helyet. Emellett 1 GB RAM-ot és 32 GB belső tárhelyet kapunk, mely microSD-kártyával bővíthető. A telefon adatkommunikációs szinten nagyon rendben van, a szokásos GPS, Bluetooth és WiFi trió mellé NFC-chipet is kapunk, a masina pedig LTE-hálózaton keresztüli kommunikációra is képes. A hátlap alatt egy 2080 mAh kapacitású akkumulátor feszít, amely bár soknak hangzik az átlagos mobilokhoz képest, kérdés, hogy mennyire elegendő egy ekkora méretű képernyő esetén.

Szoftveres oldalon az Android 2.3-as, Gingerbread művésznevű verzióját kapjuk, amely egy kissé idejétmúltnak számít az Ice Cream Sandwich idejében. Információink alapján a megjelenés után pár hónappal érkezik majd az Android 4.0-s frissítés. A felhasználói felületet szokás szerint egy saját megoldásra cserélte a gyártó, az extra szoftverek között pedig néhány, a kapacitív tollat is kihasználó appot is találunk majd.

Főtámogatónk az Emporia Telecom. Köszönjük.
  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

  • MWC2012: LG Optimus L5

    Az Optimus L7 és L3 közé pozicionált telefon 800 MHz órajelű processzorral és Ice Cream Sandwich operációs rendszerrel kerül a boltok polcaira.

  • MWC2012: LG Optimus L3

    Az Optimus L széria legolcsóbb tagja Gingerbreaddel és QVGA kijelzővel érkezik.

Hirdetés