MWC2010: új készülékkategória az Alcatelnél

Az Alcatel a szokásos alsókategóriás készülékek és az első Android alapú készülékükön túl egy egészen új készülékkategóriát is bemutatott az idei Mobile World Congress-en.  Az ide tartozó telefonok egytől egyig az MTK új chipsetjeire épülnek, nevüket pedig onnan kapták, hogy egyszerre található bennük QWERTY billentyűzet és érintőkijelző.

Alcatel OT-880
Alcatel OT-880

Az első készülék az OT-880, amit az hír végén látható videón ugyan nem toltam szét, de található rajta QWERTY billentyűzet. A külső megnyerő és fiatalos, az Alcatel új dizájnja véleményem szerint nagyon megkapó, végre vissza tudták hozni azt a vonalat, amit tíz éve olyan sikeresen csináltak — valószínűleg nem is véletlen, hogy a sajtótájékoztatójuk kezdetén némi retro-jelleggel tízéves reklámfilmeket vetítettek a színes készülékeikről. A szolgáltatáskínálat nem különösebben megkapó, a QVGA felbontású kijelző képátlója 2,4 hüvelyk, a kamera 2 megapixeles, adatátvitelre EDGE-t lehet használni, van Opera Mini böngésző (a 4-es), a belső memória mérete 60 MB, microSD kártyával bővíthető, ami a zenelejátszás miatt jól jöhet.

Alcatel OT-806
Alcatel OT-806

Kicsit komolyabb, már-már üzleties formavilággal rendelkezik az OT-806, mely csupán pár paraméterében tér el az OT-880-tól: a kijelzője nem 65 536, hanem 262 000 szín megjelenítésére képes, belső memóriája 80 MB-os, a névjegyzékbe viszont csak 800 név fér, nem 1000. Az Opera Mini is frissebb, ötös verziószámú rajta, a kérdés itt leginkább az, hogy miért nem rakták fel az új böngészőt a nagyobb verziószámú modellre is.

A széria harmadik tagja az Androidra épülő OT-980, de róla külön hírben írtunk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés