MWC2009 - Sony Ericsson Idou és W995

A Sony Ericsson szokásához híven nem a Mobile World Congress területén és nyitvatartási idejében, hanem jó előre bejelentette újdonságait.

Az Opium Theaterben megrendezett sajtóeseményre bejutni szándékozók sora nemcsak a színház utcáját telítette meg, hanem a sarkon túl is ért, láthatóan sokan szerettek volna első kézből értesülni a japán-svéd gyártó újdonságairól.

Hirdetés

A bejutás után örömmel tapasztaltuk, hogy idén jelentősen nagyobb helyiséget biztosítottak a megjelentek számára, így mindenkinek volt (álló)helye.

MWC 2009 - Sony Ericsson
MWC 2009 - Sony Ericsson

A színpad mögötti vásznon hatalmas visszaszámlálón követhettük a nagy pillanatig hátralévő perceket. Amikor a számláló nullára ért, a színpadon Steve Walker, a portfóliótervezés feje, valamint Lennard Hoornik marketingvezető közösen jelentették be az alábbiakat:

MWC 2009 - Sony Ericsson
MWC 2009 - Sony Ericsson

MWC 2009 - Sony Ericsson
MWC 2009 - Sony Ericsson

Sony Ericsson W995

A készülék a Walkman széria legújabb darabja. Slider formát kapott, mérete 97x49x15 mm. A 115 grammos készülék fekete, ezüst és vörös színekben lesz elérhető. 2,6 inches TFT kijelzője karcolásálló, 240x320 pixeles felbontásra és 262 ezer szín megjelenítésére képes.

SE W995
SE W995

Mivel a Walkman sorozat tagja, így az eddig ismert összes képességet felvonultatja. Emellett a gyártó úgy döntött, nem fogja a fényképezési képességeket a Cyber-shot sorozat számára megtartani, 8,1 megapixeles, autófókuszos darabot épített be a házba.

A telefon Wi-Fi és DLNA minősítést is szerzett, valamint került bele aGPS képesség is, így a Google Maps alkalmazás is kényelmesen el fog futni rajta.

SE W995
SE W995

Négysávos GSM és kétsávos HSDPA képességeket is kapott, mindezekkel akár 270 órás készenléti idő és maximum 9 órás beszélgetési idő érhető el. Zenét akár 20 órán át képes folyamatosan lejátszani egy töltéssel. Az újdonság 2009 második negyedévében kerül a boltok piacaira.

Sony Ericsson Idou

Az Idou fejlesztési néven futó új modellt szánták az este nagy durranásának. Az új készülék a Sony Ericsson első Symbian S60 Touch rendszerét futtató készüléke, melyet az ígéretek szerint a nyáron továbbiak is fognak követni.

SE Idou
SE Idou

Mivel nem kész modellről van szó, így a pontos specifikációval adósak maradtak, egy dolgot kivéve: az Idou 12 megapixeles kamerát fog kapni.

Mindezzel a Sony Ericsson megelőzte a várhatóan hasonló felbontásra képes készüléket bejelentő Samsungot, bár az is igaz, hogy mire az Idou piacra kerül, azaz várhatóan 2009 második felére, addigra a koreai gyártó minden bizonnyal már a boltok polcaira fogja helyezni saját készülékét.

SE Idou
SE Idou

Sajnos valódi működő modellt nem kaphattunk kézbe, csakúgy, mint tavaly az Xperia X1 esetében, ezúttal is üvegkalitkába zárva láthattuk az újdonságot.

Ezzel a sajtótájékoztató véget is ért, és minden bizonnyal nemcsak nekünk volt olyan érzésünk, hogy ez bizony elég halvány teljesítmény a Sony Ericssontól. Kemény idők várhatnak a svédekre, ha csak ennyi volt a tarsolyban.

Azóta történt

Hirdetés