Működés közben látható a Nothing Phone (1)

A kijelző felőli oldal sok érdekességet nem tartogat, de a hátlap LED fényei igen.

Július 12-én érkezik a Nothing Phone (1), a cég pedig hatalmas erőket gerillamarketingre fordítva igyekszik minél kívánatosabbá és unkonvencionálisnak tűnővé tenni készüléket. Részben ezért lehet száz limitált (a kereten számozott) darabra licitálni a StockX-en keresztül és ezért lehet egyre több helyen látni a mobil hátlapját videókon és fotókon. A StockX-es kampány amellett, hogy a licitlépcső jelenleg 2700 eurónál áll, abból a szempontból hasznos, hogy a telefon hálózati támogatásáról is információkhoz jutunk belőle, hazánkban mind a három nagy operátor hálózatán működni fog a Nothing Phone (1).

A száz limitált készülék annyiban különbözik majd a többitől, hogy a keretbe gravírozva megszámozzák őket.
A száz limitált készülék annyiban különbözik majd a többitől, hogy a keretbe gravírozva megszámozzák őket. (forrás: StockX) [+]

MKBHD videójában pedig végre az előlap is látható, illetve értelmet nyer a hátlapi LED-sor miértje is. A kijelző sok izgalmat nem rejt, integrált ujjlenyomat-leolvasó és a bal felső sarokban egy pöttybe vágott kamera várható a sík panelen. A videóban látható azonban, hogy a LED-ek képesek az akkumulátor állapotát jelezni töltés közben, bejövő hívások esetén különböző ritmusban világítani és villogni, a vakut segédfényként kiegészíteni, a vezeték nélküli töltéshez indikátorként szolgálni, illetve a videóban elhangzottak alapján hamarosan képesek lesznek alkalmazásonként különböző módon világítani és villogni, ha értesítés érkezik.

A kérdés csak az, hogy ha valaki nem átlátszó tokban tervezi tartani a telefonját, akkor mi értelme lesz az egésznek? Mindenesetre az évek során a telefonok javából eltűnt értesítő LED ilyesforma visszatérése szerintem üdvözlendő.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés