Motoros módot kap a Google Maps és a Waze

Indiában, a motorozás egyik nagy hazájában bukkant fel rengeteg felhasználónál egy új Google Maps-verzió, ami nem csak a frissített, átláthatóbb, domborzati viszonyokat is kihangsúlyozó kezelőfelületét tette láthatóvá, hanem egy új módot is bevezetett: a tömegközlekedési, autós és gyalogos útvonalopciók mellett a motoros navigáció is elérhetővé vált.


[+]

Az új, 9.67.1-es verzió globális megjelenéséről még nincs információ, ahogy arról sem, hogy a különböző régiókban miben tér majd el az autós és a motoros útvonalterv, az viszont biztos, hogy itthon is lenne értelme a szeparált megoldásnak.


[+]

Időközben már nálunk is megjelent a legújabb Waze, ami szintén elhozza a motoros, így a privát (autó) és taxi járműtípusok mellett most már ez is kiválasztható, illetve aktiválódott hozzá egy hangvezérlési funkció is, amit OK Waze utasítással hozhatunk elő, motorozáshoz, Bluetooth-headsettel ez szintén remek, de nem csak a kétkerekűn lehet neki örülni. Amerikai felhasználóknak lehet érdekes, hogy a szoftver már 22 államban számol carpool-sávokkal az útvonaltervezésnél.

Előzmények

  • Új funkció a Google Térképben

    Mostantól a felhasználók az alkalmazás segítségével bejárhatják a Naprendszert is.

  • Waze már Android Autón is!

    Az online-alapokon nyugvó, ebből adódóan friss és pontos közlekedési információkat nyújtó Waze végre az autók fedélzeti rendszerén is megjelenik.

Hirdetés