2018. október 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Alkalmazások rovat

Motoros módot kap a Google Maps és a Waze

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Android Police

Nagy frissítés előtt áll a Google Maps, az új verzióban már a motoros mód is aktiválódhat. A rokon Waze időközben meg is kapta a funkciót.

Indiában, a motorozás egyik nagy hazájában bukkant fel rengeteg felhasználónál egy új Google Maps-verzió, ami nem csak a frissített, átláthatóbb, domborzati viszonyokat is kihangsúlyozó kezelőfelületét tette láthatóvá, hanem egy új módot is bevezetett: a tömegközlekedési, autós és gyalogos útvonalopciók mellett a motoros navigáció is elérhetővé vált.


[+]

Az új, 9.67.1-es verzió globális megjelenéséről még nincs információ, ahogy arról sem, hogy a különböző régiókban miben tér majd el az autós és a motoros útvonalterv, az viszont biztos, hogy itthon is lenne értelme a szeparált megoldásnak.


[+]

Időközben már nálunk is megjelent a legújabb Waze, ami szintén elhozza a motoros, így a privát (autó) és taxi járműtípusok mellett most már ez is kiválasztható, illetve aktiválódott hozzá egy hangvezérlési funkció is, amit OK Waze utasítással hozhatunk elő, motorozáshoz, Bluetooth-headsettel ez szintén remek, de nem csak a kétkerekűn lehet neki örülni. Amerikai felhasználóknak lehet érdekes, hogy a szoftver már 22 államban számol carpool-sávokkal az útvonaltervezésnél.

Hirdetés

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.