Motorola Tarazed: 3G összecsukható telefon

Hirdetés

Tarazed néven fut a Motorola legújabb, háromsávos GSM és UMTS hálózatokat is használó új készülékének. Az összecsukható telefonok sorát gyarapító új eszköz már méretét tekintve sem lett volnaolyan dundi, mint eleinte a 3G telefonok voltak, hiszen 91x51x21 milliméteres kiterjedéssel rendelkezik, ám a fejlesztést a Motorola leállította.


Motorola Tarazed - kár érte

 

Pedig a telefon minden igényt kielégítő szolgáltatásokkal rendelkezik. Hagyományosnak mondható abban az értelemben, hogy mobil operációs rendszert nem futtat. 1000 férőhelyes telefonkönyv áll a felhasználó rendelkezésére. Az információk két kijelzőn jelennek meg. A külső sem kicsi, hiszen 1,3 inches ablakról van szó, amely 128x108 pixelen jeleníti meg a fontos dolgokat, az igazi durranás a belső, 2,2 inches kijelző, amely 320x240 pixeles felbontást kapott, és 262 ezer színárnyalat megjelenítésére is képes.

Az 1,3 megapixeles kamera vakuval is rendelkezik és természetesen mozgóképek rögzítésére is képes. A készülék már 2.0-ás Bluetooth támogatást kapott, így könnyedén kommunikálhat sztereó Bluetooth fülhallgatókkal is. Ha csak GSM hálózat van a közelben, akkor az EDGE adatátviteli szabvány segítségével jöhet létre adatkapcsolat.

A fejlesztések leállítása mögött az húzódik meg, hogy a gyártó több hasonló készüléket is piacra óhajt dobni a jövő év folyamán. Bár azokról a modellekről még nincs információ, ám a Tazared által látható, hogy a Motorola milyen irányban kívánja megújítani készülékpalettáját.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés