Mobilarena TV: Android One szikra

Mai adásunkban a Karbonn Sparkle V lesz a középpontban, mely több szempontból is érdekes terméknek ígérkezik. A készülék legizgalmasabb pontja egyértelműen az Android One operációs rendszer, melynek köszönhetően az alsó kategóriában is biztosított lehet a naprakész szoftver. A telefon specifikációk terén a belépőszintet célozza meg, hiszen a 4,5 hüvelykes FWVGA felbontású IPS kijelző meghajtásáért a lassan már szokássá váló MediaTek MT6582 chipset felel. Az 1,3 GHz-re skálázott négymagos processzor mellett 1 GB RAM és 8 GB belső tárhely került a mobilba, de említést érdemel még az 5 megapixeles kamera és a két SIM kezelése is.

A Karbonn újdonsága Európába igen kedvező áron került be, hozzánk már egy kicsit borsosabb árcímkével érkezett, de még így is korrekt ajánlatnak mondható, bár igazi vonzereje tényleg a gyári felülettel ellátott rendszerben rejlik. Hogy mit tud még a telefon, mire jó az Android One, azt a 18 órakor kezdődő adásban részletesen elmeséljük.

Azóta történt

Előzmények

  • Gigabyte GSmart Mika M3 - elegánsan merül

    Kellemes külsőt kapott a Gigabyte legújabb kétkártyás modellje, azonban pont egy kritikus területen történt visszalépés, ami elrontja az összképet.

  • Microsoft Lumia 535 Dual SIM - egy új remény

    Tesztalanyunk az első olyan okostelefon, mely már a redmondi cég égisze alól került ki, az alsó kategóriába szánták, qHD IPS kijelző, 5 megapixeles kamera és Snapdragon 200 jellemzi.

  • Karbonn Titanium X - nincs benne X-faktor

    Az indiai cég csúcsmodellje Full HD felbontású kijelzővel, négymagos MTK processzorral és 13 megapixeles kamerával venné fel a versenyt a konkurensekkel.

  • Karbonn A19 - indiai fűszer

    Ritkán teszi tiszteletét nálunk indiai mobiltelefon, most viszont letesztelhettük a népes ázsiai ország egyik készülékét, a nagy képernyős Karbonn A19-et.