Hirdetés

Karbonn A19 - indiai fűszer

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Miközben a mobilpiac az olyan feltörekvő kínai márkáktól is hangos, mint az Oppo vagy a Xiaomi, a Föld második legnépesebb országa, India is beszállt a mobilos versenybe. Nem véletlen, hogy éppen ezekben a sűrűn lakott, ám szegény országokban indul hódítóútjára egy-egy új márka, a hardverek gyors fejlődésével és az ingyenes szoftverek elterjedésével ugyanis realitás lett az okostelefonok tömegtermékké válása. Indiában az androidos láz csak mostanában tör ki igazán, azonban a közép-ázsiai ország már egy ideje a régió egyik informatikai nagyhatalma, olyan képzett szakembereket ajándékozva a világnak, mint Sundar Pichai, az Android és Chrome OS feje, vagy Satya Nadella, a Microsoft új vezérigazgatója. Mindkét vezető eszközökön és felhőszolgáltatásokon átívelő, állandó online kapcsolatban látja a jövőt, és vízióik közé tartozik az igazán olcsó termékek piacra dobása, hogy az óriási vásárlópotenciállal rendelkező feltörekvő országokat is bevonják a mobilvilág vérkeringésébe.

Karbonn A19
[+]

Nem véletlen, hogy Pichai a júniusi Google I/O rendezvényt az Android One project bejelentésével kezdte, amelynek a célja 100 dollár alatti készülékek piacra dobása az említett területeken. A kezdeményezés részeként a Google vállalja a szoftverfrissítéseket, a partnerek dolga pedig olyan készülékek piacra dobása, amelyek olcsók és megfelelnek a helyi piac igényeinek – ez Indiában a dual-SIM-es megoldást, a microSD kártyafoglalatot és az FM-rádiót jelenti. Ennek a projectnek az egyik első partnere a Karbonn Mobiles.

Karbonn A19
[+]

A Karbonnt 2009-ben, az „India Szilícium-völgyének” is becézett Bangalore-ban alapították, és két éve foglalkoznak androidos mobiltelefonokkal. A vállalat több árszegmensben is gyárt készüléket, illetve több platformon is operál (a Microsoft nemrégiben nevezte meg őket egyik új windowsos partnereként). Ha a gyártó jól játssza ki ütőkártyáit, amelynek az adu ásza a belépőszint lehet, a Karbonn komoly tényezővé válhat a sokmilliárdos ázsiai piacon. Bár a hozzánk eljutott modell még nem az Android One sorozat tagja (az első ilyen készülékek októberben érkezhetnek), az A19 rendelkezik a fent említett komponensekkel, hazájában pedig 100 dollár alatt megvásárolható, úgyhogy fél szemmel arra is kíváncsiak voltunk, hogy a Google projectjének a szűkös erőforrások mellett mennyire lehet létjogosultsága.

Karbonn A19
[+]

A Karbonn belépőszintű versenyzője meglepően vaskos dobozban érkezett hozzánk az eMAG-tól, amely vagy népes számú kiegészítőre, vagy nehéz eszközre engedett következtetni. A válasz mindkettő: a fehér papírdobozból egy méretes, 5 hüvelykes kijelzővel bíró készülék kandikált elő, de számos kiegészítőt is találtunk mellette. Így előbukkant némi angol nyelvű termékleírás, egy töltő- és adatkábel, egy töltőfej, egy mikrofonos fülhallgató, egy 1600 milliamperórás akkumulátor, valamint egy flip cover, vagyis könyvszerűen szétnyitható előlapi védőelem, amelyet a hátlap helyére lehet bepattintani. Az ilyen apró kedvességek mellett mi is lelkesen vágunk bele a tesztelésbe.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés