Megnyílt a HP webOS Community Edition

Hirdetés

A Palm felvásárlásával a HP saját kézbe akarta venni a hardver és a szoftver fejlesztését egyaránt, mellyel lényegében az Apple sikeres termékstratégiáját próbálta lemásolni. A webOS kezdeti pozitív fogadtatása azonban hamar alábbhagyott, mely elsősorban a gyenge hardvernek, illetve a túlságosan is műanyag, ráadásul kissé vaskos kialakításnak volt betudható. A TouchPad bukása után a HP végül leállította a táblagépek és telefonok fejlesztését, ám Léo Apotheker távozása után Meg Whitman, a vállalat új vezérigazgatója a platform megnyitása mellett néhány új készülék idei premierjét is előre vetítette. A HP webOS Community Edition kiadásával a fejlesztők a forráskód egyre nagyobb részéhez férhetnek hozzá, mely egyrészt a hibajavítást és az új funkciók fejlesztését is felgyorsítja, másrészt az alkalmazások száma is jelentősen megnőhet. A gyártó tervei szerint a platform teljes megnyitása idén szeptemberben várható, mely Open webOS 1.0 néven lesz majd elérhető.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

  • HP fejlesztőket csábít a Google

    A Google csapata webOS Enyo fejlesztőkészleten munkálkodó HP szoftvermérnökökkel és csoportvezetőkkel bővült.

  • HP Prē 3 - egy letűnt kor emléke

    Kipróbáltuk az egyik legutolsó WebOS-alapú készüléket: a telefon piacra dobása után nem sokkal a HP leállította a mobilos üzletágát.

  • HP webOS Enyo 1.0 mindenkinek

    A webOS Internals jóvoltából immáron valamennyi HP mobilra és internettáblára elérhető az újabb alkalmazások futtatásához szükséges Enyo 1.0 futtatókörnyezet.

  • Szeptemberre megnyílik a webOS

    Az Enyo 2.0 keretrendszer teljes megnyitása után szeptembertől a webOS 1.0 forráskódja is elérhető lesz a fejlesztők számára.

Hirdetés