Megmutatta az erejét az Exynos 7420

Hirdetés

A Geekbench az egyik legnépszerűbb szintetikus teljesítményteszt a hardverpiacon platformokon átívelő támogatottsága miatt, lehetőséget biztosítva például androidos és iOS-es mobilkészülékek összehasonlítására. A Geekbench 3.0-ás verziója a chipsetek processzorteljesítményét méri egy és többmagos teszt keretében, némi elképzelést adva a relatív erőviszonyokról, persze, ahogy a többi ilyen benchmark tesztet, ezt is érdemes a helyén kezelni.

Igen erős lehet a Galaxy S6 exynosos SoC-je

A Samsung Exynos 7420 mindenesetre megmutatta az erejét. A bejelentés előtti nyolcmagos SoC, amely vélhetőleg 64 bites, big.LITTLE architektúrán alapszik és ARMv8-as utasításkészletet használ, igen jól szerepelt a többmagos tesztben (5478 pont), jócskán maga mögé utasítva a konkurenciát. Összehasonlításképpen a Galaxy S5 tavaly 2880 pontot ért el méréseink szerint (Snapdragon 801), a Note 4 3311-et (Snapdragon 805), a Nexus 9 3477-et (Tegra K1 64 bit), a bivalyerős iPad Air 2 pedig 4550 pontot (Apple A8X). A teszt tegnap, azaz január 26-án futott le egy egyelőre ismeretlen eszközről, ami jó eséllyel a Galaxy S6 egy tesztvariánsa lehetett. A tesztkészülék 3 gigabájt RAM-mal rendelkezett, a hírek szerint azonban az MWC-re várható eszköz ugyanúgy 4 gigabájt rendszermemóriát kap, mint a nemrég bemutatott Xiaomi Mi Note Pro.

Azóta történt

Előzmények

  • Tesztfázisban a Galaxy S6?

    A Samsung következő, csak Project Zeróként emlegetett csúcskészüléke már előzetes tesztelés alatt állhat indiai vámdokumentumok szerint.

  • Samsung Galaxy Note 4 - írástudó óriás

    A koreaiak új phabletje nem lábjegyzet, hanem fejezetcím lehet a mobilos Nagy Könyvben. Fémkeret, next-gen hardver, QHD kijelző, OIS, SpO2 és még sok egyéb mozaikszó.

  • Samsung Galaxy Alpha - valóban egy karakter

    Az Alpha kecses fémkeretes házzal, komoly hardverrel, Cat.6-os LTE modemmel, Super AMOLED kijelzővel és ujjlenyomat-olvasóval kíván az ősz egyik nagy slágere lenni.

Hirdetés