Meglehetősen masszív lett a Galaxy Z Fold3

Nézni is fájdalmas, ahogy egy ilyen készüléket dobálnak, de legalább kiderült, milyen fából faragták a Samsung legújabb hajlítható modelljét.

A Samsung Galaxy Z Fold3 meglehetősen jól bírta a PhoneBuff töréstesztjét, ami leginkább az anyaghasználatnak és a készülék statikai sajátosságainak köszönhető. A Gorilla Glass Victus elő- és hátlap úgynevezett Armor Aluminum vázra épül, ami papíron 10%-kal erősebb, mint a keretekhez általában használt 7000-es alumínium (Al-Zn-Mg-(Cu)). A zsanér szintén ebből az anyagból készült, a készülék tömegének eloszlása miatt pedig jellemzően itt lesz a becsapódási pont.

A zsanér rendkívül jól bírta a tesztet, a sokadik földetérés után is hibátlanul működött a mechanika és jellemzően csak esztétikai sérülések keletkeztek. Az üveg elég sokáig kitartott, az első hajszálrepedés okozta strukturális gyengülés után viszont nem meglepő, hogy egyre rosszabb állapotba került. Az érzékenynek tűnő belső kijelző viszont szinte elpusztíthatatlan, csak néhány pixel adta fel a harcot, végeredményben viszont még a rommá tört készülék is hibátlanul funkcionált, ami nem kis teljesítmény.

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció

    IPX8-as vízállóság, S-Pen támogatás, elöl-hátul Gorilla Glass Victus, két Dynamic AMOLED 2X kijelző: a Samsung tudta, hol kell hozzányúlni a legproduktívabb hajlítható modellhez.

Hirdetés