Megjött a Poco gaming csúcskészüléke

Az F4 GT máshonnan ismerős lehet, akárcsak az új címke alatt megbújó, ígéretes specifikáció.

Sokan emlékeznek a hibátlannak nem nevezhető, ám szemtelenül olcsó Pocophone F1-re, és árazási jó szokását a márka tavaly is megtartotta a Poco F3-mal, ami tudásban a felső-középkategória és a zászlóshajók határán táncolt. A Poco igyekszik átlépni a saját árnyékán, habár a Xiaomi-én nem tud, mert a Redmi K50 Gaming szimpla átcímkézéséről van szó, és akkor ott van harmadikként a Black Shark 5 Pro gaming vonalon, ami viszont erősebb tudáslistával rendelkezik az előbbi kettőnél.

Akárhogy is: a játékra kész közönség 6,67"-es és 1080 x 2400 pixeles OLED panellel gazdálkodhat 10 bites színmélységgel, 120 Hz-es képfrissítéssel, HDR10+ támogatással és Gorilla Glass Victus edzett üveggel. Az Android 12-n alapuló, pocosított MIUI köntöst a Snapdragon 8 Gen 1 hajtja meg 8/128 vagy 12/256 GB-os kiszerelésben, annak hűtéséről pedig harmadik generációs LiquidCool hőelvezető rendszer gondoskodik.


[+]

Az érintési érzékelés 480 Hz-en kétségtelenül kellően magas és a mágnesesen felugró extra játékgombok is kapóra jöhetnek, akárcsak a négy ráccsal megoldott sztereó hangzás és egy rakás kapcsolódó szoftveres gaming beállítás. A ház 4700 mAh-s telepet rejt, amit a 120 wattos adapterrel mindössze 17 perc tart feltölteni, és azért, hogy játék közben az USB-C kábel kevésbé zavarjon, csatlakoztatás után az F4 GT alsó élével párhuzamosan halad a derékszögű kialakításnak köszönhetően.


[+]

A hátlapi kameraszett legérdekesebb eleme az X-alakban felvillanó, két tört LED sorból álló RGB világítás. Máskülönben mezei 64 megapixeles főkamerát (1/1,73", f/1,9, PD-autofókusz), középkategóriás ultraszéleset (8 megapixel, 120 fokos látószög, f/2,2, fixfókusz) és felesleges makrókamerát kapunk (2 megapixel, f/2,4), az előlapon pedig 20 megapixeles egységet.


[+]

Idén a nyitás borsosabb: a 8/128 GB-os Poco F4 GT 600 eurón, a 12/256 GB-os 700 eurón indít, de alapvetően ez sem vészesen magas ár más 4 nm-es chipet használó telefonokkal összevetve. Hazai árról és megjelenésről egyelőre nem tudunk beszámolni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés