Megérkezett a második generációs Nokia 105

Napjainkban egyre kevesebb figyelmet kapnak a feature phone-ok, vagyis a hagyományos készülékek, amelyek operációs rendszere nem bővíthető. Piaci szempontból ugyanakkor még mindig van értelme ilyen egyszerűbb és igazán olcsó készülékeket gyártani, a hagyományos, gombsoros kialakítású Nokia 105 első generációjából pedig állítólag 100 darabot adtak el percenként világszerte. Az utód több ponton fejlődött, a külső változtatások szinte elhanyagolhatók, de a második generációs készülék már akár 2000 névjegyet is képes tárolni.

Javult a hangszóró minősége is, az új példány sokkal tisztábban szól, a 800 mAh-s akkumulátorral pedig akár 15 órás beszélgetési időt is elérhető. Az okostelefonok nagy részével ellentétben a Nokia 105 nem fog minden este a töltőért sóvárogni, a gyártó szerint akár 35 napot is képes kibírni az akkumulátor egy töltéssel, készenléti módban. A Series 30+ platformra épülő készülék Dual SIM-es változatban is érkezik, minden esetben a hagyományos méretű kártyát tudja fogadni.

Régen a Nokia egyik hatalmas ütőkártyája volt a kígyós játék, a Snake Xenzia ezúttal sem maradt ki az unalmasabb percek eltöltésére, illetve a szintén ismert, ám jóval fiatalabb Bubble Bash 2 is telepítésre került az eszközre. A készülék nettó 20 dollárba fog kerülni, ez átszámolva körülbelül 5600 forintot jelent, amennyit sokaknak akár másodlagos telefon gyanánt is megérhet a Nokia 105, ami kék, fehér és fekete hátlapokkal érkezik.

Azóta történt

Előzmények

  • Nokia 130 - egyszerűen vége

    Hétezer forintért, nyomógombos számbillentyűkkel és két SIM-foglalattal érhető el a Nokia filléres mobiltelefonja, ami nem okos, ellenben igen apró.

  • Nokia X Dual SIM - bétateszt következik

    Érdekes gondolat olyan androidos okostelefont csinálni, ami feature phone-nak akarja mutatni magát. A finnek újdonsága ennek ellenére piacra került.

Hirdetés