Már iOS 13 fut az iPhone-ok felén

Hivatalos közleményben jelezte az Apple az iPhone-os, szokásosan intenzív terjedési ütemet, viszont iPad-vonalon kicsit más a helyzet.

Minden évben szembesülhetünk a friss iOS-ek gyors terjedésével, az Apple-féle ökoszisztémának ez továbbra is egy igen nagy előnye a sokéves frissíthetőség. Körülbelül egy hónap alatt tartunk ott, hogy az elmúlt 4 év iPhone-jai közül 55% futtatja a legfrissebb rendszert, iOS 12-n 38%-nyi készülék áll, és csak a maradék 7% futtat ennél régebbi rendszert. Ha minden aktív készüléket nézünk, akkor kerek 50% az iOS 13 elterjedtsége, 41%-on van az iOS 12 és 9%-on az ennél régebbi halmaz.


[+]

iPad-ek esetén már nem ennyire erős a terjedés, ott ugyebár iOS 12-ből iPad OS lett: az elmúlt 4 évben bejelentett készülékekből 41% futtat iPad OS-t, a többség, 51% még iOS 12-n van, és 8% az egyéb halmaz. Ha minden iPadet nézünk, akkor csak az eszközök harmada futtatja az új rendszert.

Régebben még havi szinten jöttek a hasonló statisztikák androidos vonalról is, ám ezt szép lassan megritkította a Google, ha valaki ellátogat a cég vonatkozó oldalára, májusi statisztikával fog találkozni, ahol Android 10 még nincs is, és a tavalyi Pie is csak 10,4 százalékon áll.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

  • 12 év iPhone-nevezéktana

    Néhány évvel ezelőttig rendkívül jól átlátható volt az Apple mobilok palettája, mostanra azonban igen zavaros lett a kép - ezen a téren is.

  • Apple iPhone XR - amikor az olcsóbb is drága

    Ebben a készülékben nincs különösebb izgalom, minden pont ott van és úgy működik, mint tavaly. Azt biztos nem mondhatjuk rá, hogy a ennyi pénzért hülyének is megéri.

Hirdetés