Májusban érkezik a Beats Solo 4 fejhallgató

USB-C, 50 órás üzemidő és veszteségmentes hang az Apple új fejhallgatójában.

2016. szeptember 7-én mutatta be a Beats by Dr. Dre a Solo3 Wireless fejhallgatót, ami azóta, azaz 2765 napja elérhető az Apple termékkínálatában, jelenleg épp 89 990 forintos áron. Ha igaznak bizonyulnak a 9to5Mac exkluzív információi, május 2-án érkezik az utód a Solo4 (Solo 4). Az amerikai árak változatlanok maradnak állítólag (199,99 USD), viszont ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a magyarországi kilencvenezres ár is marad, reálisabbnak tűnik az amerikai árszabás szerint 199,99 dolláros Beats Fit Pro 95 ezer forintos hazai árcímkéje.

A képen látható Beats Solo Pro fejhallgatóval ellentétben a Solo 4 nem lesz aktív zajzárral felszerelve
A képen látható Beats Solo Pro fejhallgatóval ellentétben a Solo 4 nem lesz aktív zajzárral felszerelve

Az új fejhallgató várhatóan USB-C csatlakozóra cseréli a mai napig használt microUSB töltőt, a frissebb hardverrel és takarékosabb Bluetooth 5.3-as kapcsolattal pedig 50 órára nő majd a vezetékmentes használat üzemideje. Ez 10 óra plusz a Solo3 újkorában ígértekhez képest, az USB-C pedig elhozza a gyorstöltés lehetőségét is: 10 percnyi töltés állítólag 5 órányi vezetékmentes zenelejátszásra elegendő energiát rak majd a fejhallgatóba. Jó hír, hogy marad a 3,5 mm-es analóg audio csatlakozó, amin keresztül akkumulátor nélkül is használható lesz a fejhallgató akár nagy felbontású, veszteségmentes zene lejátszására is.

Az összecsukható dizájn mellé jár majd a hordtok is a dobozban
Az összecsukható dizájn mellé jár majd a hordtok is a dobozban (forrás: 9to5Mac) [+]

A hangokat egyedi 40 mm-es meghajtók szólaltatják majd meg, továbbfejlesztett akusztikát és pontosabb, kiegyensúlyozottabb hangzást adó jelátalakítókat ígérnek a 9to5Mac forrásai. Valószínűleg ugyanazok a meghajtók kerülnek a Solóba, amik a Beats Studio Pro fejhallgatóban is találhatók. Az akkumulátor viszont szükséges lesz a Spatial Audio használatához, mivel állítólag a Solo4 megkapja a dinamikus fejkövetés funkciót. Ez és a Lokátor viszont valószínűleg csak iPhone-on működik majd, de Android rendszerű eszközökkel is párosítható lesz a Solo4-es, alkalmazás és gyors párosítás menü is várható.

Várhatóan 217 grammot nyom majd az új fejhallgató, marad a fejpánt alá behajtható kagylós dizájn és plüss párnázással egész napos kényelmet ígérnek a pletykák. ANC nem lesz a Solo4-ben, de a beépített nyalábformáló mikrofonok frissülnek, amivel jobb beszélgetési hangminőséget ígérnek az információk forrásai.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés