Limitált példányszámban lesz elérhető a Xiaomi Mix

Hirdetés

A Xiaomi tegnapi sajtóeseménye elvitte a címlapokat: először a Mi Note 2 mutatkozott be, ami számunkra azért is érdekes, mert az aktuális csúcshardver, ívelt kijelző és 22,56 megapixeles főkamera mellett a nemzetközi hálózatok kezelésére is fel lett készítve, noha csak a 6/128 GB-os kiszerelést választhatjuk, az LTE kompatibilitás miatt ráadásul kissé drágábban, mint a megegyező belpiacos megoldás.

Xiaomi Mi Mix
Xiaomi Mi Mix (forrás: Miui) [+]

A kínai gyártó alapvetően mutatós, egyben kompetens utódját mutatta be a Mi Notenak, az igai érdekesség csak utána következett. A Xiaomi Mix koncepciókészülékként tűnt fel, amely 6,4 hüvelykes, QHD felbontású kvázi-káva nélküli, de legalábbis 91,3%-os kijelzőaránnyal bíró különlegesség. A kiemelkedő felszereltség itt is adott, a Snapdragon 821 mellé 4/128 BG, vagy 6/256 GB memória fért, a borítás pedig edzett kerámia, 18 karátos arany részletekkel.

Nem egyszerű a kerámiaburkolat előállítása
Nem egyszerű a kerámiaburkolat előállítása [+]

A készülék elvileg koncepció, noha november 4-től, normál kereskedelmi forgalomba kerül és ténylegesen megvásárolható lesz. Na, pont nem ez szokott a koncepciókészülékek ismertetőjegye lenni. Kevin Wang,az IHS elektronikai részlegének kutatási igazgatójának Weibo posztjából derült ki, hogy a Xiaomi Mix csak korlátozott példányszámban lesz elérhető, mivel a kerámia ház kialakításához szükséges gyártástechnológia nem alkalmas tömeggyártásra méretezett volumen előállítására. Így legjobb esetben havonta maximum 10 ezer Mix készülhet. Lényegében tehát ez indokolja a megkülönböztetést a hagyományos eszközöktől.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés