Hirdetés

LG blog: Vezeték nélküli töltő Nexus 4-hez

Anno a Nexus 4 bejelentésekor többen megörültek a hírnek, miszerint az LG gyártmányú referenciagép vezeték nélküli töltésre is alkalmas lesz.  A telefon piacra dobása után nem sokkal a Wireless Charging Orb névre hallgató töltőt is piacra dobták, most pedig Magyarországra is megérkezett az eszköz. Az indukciós áramfelvétel egyébként nem újdonság a mobilpiacon, a megboldogult Palm (és a HP) által gyártott Pre készülékek is rendelkeztek ezzel a funkcióval, most pedig az ipar mintha újra felfedezné a techie beállítottságú emberek által nagyrabecsült szabványt.

A formatervről egyből a Palm-féle Touchstone ugrott be, esetünkben is egy sréhen elvágott félgömbről van szó, melyre a telefont egyszerűen felpattintva el is indul a töltés. Maga a félgömb nincs túldíszítve, de nem is ez a lényeg, a Nexus 4 jól mutat rajta, arról nem is beszélve, hogy a kábelmentesség kényelmesebbé teszi a töltést. A telefon nem csúszik le a tartóról a gumi felületnek köszönhetően, a kapcsolatot és a töltés elindulását egy halk hangjelzés felcsendulése jelzi. A félgömb hátsó fertályán egy microUSB-aljzat található, az áramellátásról a tartozék microUSB-kábellel és töltőfejjel is gondoskodhatunk, de persze bármilyen kompatibilis kábellel áram alá helyezhető. A töltő körülbelül négy óra alatt tölti fel a lemerült referenciakészüléket.

A töltő a Qi (ejtsd: csi) szabványon alapul, azaz bármely, a technológiát támogató eszközt el tud látni energiával, nem csak a Nexus 4-gyel használható. A szabványt a Wireless Power Consortium dolgozta ki, a cél egy kis hatótávolságú indukciós áramátviteli technológia kidolgozása volt. A maximális távolság elméletben 1,6 hüvelyk, azaz körülbelül 4 centiméter, ám a valóságban általában 5 milliméter az átviteli hossz.


[+]

A Wireless Charger Orb egy jópofa termék, mely nélkül simán lehet élni, ám remek ajándék lehet a telefonrajongók számára (de előtte érdemes utánajárni, hogy milyen telefont használ az áldozat). A töltő hamarosan Magyarországon is piacra kerül, a várható ára 70 euró, azaz majdnem 21 ezer forint körül alakul majd.

Azóta történt

  • Nexus 4 – apróbb változások

    Az LG és a Google alig észrevehető, mégis igen hasznos módosításokat hajtott végre a közös modelljük formatervén.

  • Készül a frissített Nexus 4

    A Google I/O fejlesztői csúcstalálkozó alkalmával debütálhat a Jelly Bean referenciamobil 4G LTE modullal és microSDHC kártyafoglalattal bővített kiadása.

  • Újabb Nexus mobil az LG-től

    Várhatóan a Google I/O fejlesztői csúcstalálkozó alkalmával mutatkozik be a dél-koreai gyártó újabb Android referenciamobilja.

  • Fotón a hófehér Nexus 4

    Újabb felvétel is bizonyítja az LG és Google közös mobiljának több színben való megjelenését.

Előzmények

Hirdetés