Hirdetés

LG blog: Megjelent a G Pad 8.3 Google Play Edition

A Google idén nyáron indította útjára a Play Edition programot, melynek keretein belül jelenleg három eszközt lehet megvásárolni. A programban résztvevő készülékek különlegessége, hogy míg az alapmodell erősen módosított felhasználói felülettel, funkcionalitással és szoftverkínálattal van felruházva, a Play Edition kiviteleken gyári Android fut, a szoftverfrissítéseket pedig a Nexus készülékek után kapásból meg is kapják. A listában kizárólag csúcskészülékek szerepelnek, és míg az eddigi kínálat csupán telefonokat tartalmazott, az LG jóvoltából immár egy táblagéppel is gyarapodott a mezőny a G Pad 8.3 Google Play Edition személyében. A dél-koreai gyártó így még szorosabbra fűzte az együttműködést a keresőóriással, az előző két Nexus referenciatelefon ugyanis szintén az LG gyártósorairól került le.

Az egyéb (azaz nem a szoftverre vonatkozó) tulajdonságok a régiben maradtak, ami jót jelent, hiszen kívül és belül is igen rendben van az LG idei táblája. Az előlapon egy 8,3 hüvelykes képátlójú, 1920 x 1200 képpontos felbontású kijelző foglal helyet, 272 ppi pixelsűrűséggel és IPS technológiával támadva a piacot. A névben szereplő 8.3 a kijelző mellett a méretekre is utal, a táblagép ugyanis mindössze 8,3 milliméter vastag, mely mellé 338 grammos tömeg társul. A specifikáció mellett az anyaghasználaton sem változtattak, a G Pad 8.3 hátát szálcsiszolt alumínium fedi. Egy fontos eltérést viszont találtunk: míg az alapmodell fekete és fehér színben is megvásárolható, a Google Play Edition kizárólag feketében kerül piacra.

Hardveresen sincs panasz a készülékre, a folyamatos működésért a Qualcommm 28 nanométeres lapkája, a Snapdragon 600 felel. A chipset egy négymagos, magonként legfeljebb 1,7 GHz órajelen pörgő, ARMv7 utasításkészletű Krait 300 processzort és egy Adreno 320 grafikus gyorsítót tartalmaz, mely mellé 2 GB LPDDR2 RAM és 16 GB belső tárhely jár. A hátlapon egy 5 megapixeles kamera található, az előlapi fényképező 1,3 megapixeles. A kétsávos WiFi-modullal (802.11 a/b/g/n), Bluetooth 4.0 egységgel, valamint GLONASS- és GPS-alapú pozicionáló rendszerrel rendelkező tablet egy 4600 mAh kapacitású akkumulátorból nyeri az energiát.

Az eszköz már megvásárolható, a többi Play Edition készülékhez hasonlóan azonban kizárólag a Google online boltjában lehet beszerezni (mely sajnos nem érhető el Magyarországon). Az ára 350 amerikai dollár, azaz körülbelül 77 ezer forint; a magyar megjelenés egyelőre nem várható, de amennyiben lesz információnk ezzel kapcsolatban, azonnal jelezzük. A Google Play Edition program tehát egy igen erős taggal bővült, mely ár-érték arányban és minőségben is remekül megállja helyét.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Hirdetés