Hirdetés

LG blog: Kényelmes és praktikus az új Tone

Az LG Tone-széria soha nem kapott igazán nagy rivaldafényt a gyártótól, pedig évek óta szállítják a kiváló minőséget, és a nyakpántos fülhallgató kategóriát közel tökéletesre fejlesztették ez idő alatt. Manapság a teljesen vezeték nélküli megoldások divatosak, szinte minden gyártó effélékkel jön elő mostanában, és ezt tökéletesen mintázta az IFA 2018 felhozatala is, az LG viszont nem mozdítja el a Tone-okat a nyakpántos kialakítástól, és szerintem ezt remekül teszi.

Az IFA 2018 után több napon át teszteltem a Tone Platinum SE-t
Az IFA 2018 után több napon át teszteltem a Tone Platinum SE-t [+]

A teljesen vezeték nélküli fülhallgatóknak egyrészt még mindig vannak gyermekbetegségeik: sokszor a két oldal kommunikációja nem tökéletes, máskor egyéb kapcsolódási hibák fordulnak elő, az üzemidő pedig a miniatürizálásból eredően nem tud olyan jó lenni, mint ugyanaz egy fix ponttal, ami ebben az esetben egy nyakpánt.

Akár egy táskába is bedobható, de a nyakban sem lesz zavaró
Akár egy táskába is bedobható, de a nyakban sem fog zavarni [+]

Talán furcsa ezzel szembesülni, de hiába említi minden marketingosztály a felszabadult zenehallgatást az ún. true wirelessekkel, nekem sokkal inkább eszembe jut ezekről a viselhető kütyükről a szabadság: nem kell előkeresnem a táskából a töltőkapszulát, ha el akarom rakni a kütyüt, a leállítás után egy mozdulattal becsévéli magát a két oldal, nyakpántként rezeg ha értesítésem, esetleg bejövő hívásom jön, utóbbi esetben pedig szintén egy mozdulatra vagyok attól, hogy headsettel tudjak beszélni.

A Tone Studio mellett látszik csak igazán kecsesnek
A Tone Studio mellett látszik csak igazán kecsesnek [+]

Ha már a Tone-széria múltján merengünk, nem szabad kihagyni a vadhajtásokat sem, mert olyan volt itt is: elképesztő ötlet a beépített hangszóró egy ilyen kütyüben, de gyakorlati oldalról kevésbé vált be a beépített hangszórós Tone Studio, és ez jellemzően a tömegéből adódik: amaz 150 grammos volt, míg mai bemutatónk alanya, a Tone Platinum SE mindössze 55 grammot nyom a patikamérlegen. Ez konkrétan azt jelenti, hogy kétszer mentem benne majdnem zuhanyozni véletlenül, annyira észrevétlenül volt rajtam egész nap. Fürdés előtt természetesen mindig ajánlott levenni, hiszen vízállósági minősítést nem kapott.

Legelöl a sokat említett Assistant-gomb
Legelöl a sokat említett Assistant-gomb [+]

Kimaradt az NFC, de nagy hiányát nem is éreztük, a keresős megoldás tökéletesen működik, egyszerre akár több eszközzel is. Ha valamelyik társított kütyü leszakadt, azonnali rezgés értesít minket, nehogy a kávézó asztalán maradjon a mobil vagy a laptop. Az okos funkciók közül a sokat hangoztatott Google Assistant működik tökéletesen, ha valaki kompatibilis és angol nyelvre állított telefonnal párosítja, mindig csak egy gombnyomásra lesz a segédtől, még a szokásos OK Google frázist sem kell hangoztatni hozzá.

Telefonhívás közben a hangerőgombot nyomva tudhatunk meg részleteket a hívásról, és természetesen felvevőgomb is van, amivel meg is szakíthatunk egy adott beszélgetést. A számléptetésnek külön csúszkája van, és egy főkapcsoló is jutott a belső oldalra, az állapotjelző LED mellé. Szerencsére nem kell gyakran kapcsolgatni, hiszen nagyon alacsony fogyasztással van a háttérben, sőt, a zenelejátszási ideje is kitűnő, akár 12-13 óráig lehet vele folyamatosan tartalmat fogyasztani, ennyi időt nem is ajánlott egyhuzamban végigcsinálni, elfelejteni feltölteni pedig aránylag ciki, hiszen a Tone minden bekapcsoláskor szóban értesít minket az akkumulátor állapotáról, és a lemerülés előtt is jó idővel figyelmeztet.

Az LG most is külső segítséget vont be a hangoláshoz, ezúttal sem tettek másképp, újfent a Harman/Kardon segített be, a picike házba pedig egy dinamikus és egy armatúrás meghajtó hibridjét építették be, ahogy az egy bizonyos kategória fölött már régóta szokás, de főleg a hagyományos, vezetékes modelleknél. A hír remek, de a ténnyel szembe kell nézni, hogy az AptX HD támogatás ellenére sem egy audiofil kütyü jött létre, inkább a mélyek túlsúlya, amit száműztek, közben pedig a magasak is csak úgy szépek, hogy közben abszolút nem tolakodnak.


[+]

Éppen ebből adódóan csendes körülmények között a Tone Platinum egy remek hangképet ad, viszont a korábbi, V-karakterű, harsány elődök, ha kicsit butábban is, de jobban lekötötték az ember figyelmét a zötyögős buszon. Számomra nagyon hiányzott az aktív zajszűrés, amivel igazán kiélvezhető lenne ez a különleges konstrukció, de ezzel az általam észlelt negatívumok felsorolásának nagyjából a végére is értem. Egyedül a tényleg cérnavékony kábel még, ami pszichésen kicsit aggaszt, de ennek tartósságáról úgyis a mindennapi használat tehet majd tanúbizonyságot. Az ára továbbra sem belépőszint, viszont a tudás és a minőségérzet sem ehhez illő, így voltaképpen teljesen rendben van.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

Hirdetés