Hirdetés

LG blog: az arc vonalához igazodik a G Flex

Úgy néz ki, hogy a koreai cégek élen járnak a hajlított kijelzők technológiájában. Az LG a napokban jelentette be a G Flex névre hallgató, felsőkategóriás okostelefonját, amely egyelőre Koreában próbál szerencsét. Ez egyébként nem meglepő, sokszor előfordul, hogy a technológiai újdonságokat először hazai közönség előtt mutatják meg, s a fogadtatástól függően döntenek később arról, hogy van-e létjogosultsága ezeknek világszinten is.

A hajlított kijelzőkkel kapcsolatosan még sok a kérdőjel. Mire lesznek ezek jók azon túl, hogy formatervezési szempontból hozhatnak új perspektívát az iparágba? Mennyire drágítja meg a terméket egy ilyen kivitelezés, hogyan fogadják majd a felhasználók? Az LG G Flex ívelt kialakítása a gyártó szerint jobban illeszkedik az arcunk vonalához, így a fülünkhöz emelt telefonnál nem távolodik el annyira az általában alulra szerelt beszédmikrofon a szánktól, azaz jobb hangminőséget lehet elérni, s talán a használata is kényelmesebb. Az LG szerint 3 dB-vel hangosabban érkezik a mikrofonhoz a beszéd, ami jelentősnek mondható.

Természetesen nem csak arról van szó, hogy a kijelző homorú. Az ívelt design a telefon egészére jellemző, ami miatt a többi komponens is igyekszik igazodni a megváltozott helyzethez, a legfontosabb az akkumulátor. Az LG Chem már a G2 esetében is olyan telepet tudott gyártani, amely nem a megszokott, hasáb formájú kialakítást kapta, hanem a jobb helykihasználás miatt igazodott a készülék belsejében kiszorítható helyhez. Ez a G Flex esetén hatványozottan igaz, így sikerült elérni a 3500 mAh-es teljesítményt. Az LG Chem az LG Electronics testvérvállalata, egy teljesen különálló cég az LG Corp alatt. Beszállít az LG Electronics-nak, ahogyan annak több más versenytársának is.

A hajlított kialakítás másik előnye lehet, hogy elforgatva a készülék kicsit emlékeztetheti az ember az IMAX mozik vásznára, ez játékoknál és videók visszanézésekor adhat némi többletet az élményhez, a betekintési szögek közelítenek a merőlegeshez a kijelző széleinél is. A 6 inches megjelenítő Plastic OLED (POLED) technológiát használ, üveg helyett műanyag borítja, ez a gyártó állítása szerint kevésbé tükröződik és ellenállóbb is.

Az LG G Flexben számos olyan funkció megjelenik, amelyek a G2-nél már sikert arattak. Ilyen a kettős koppintással feléleszthető kijelző, a hátlapra szerelt gombok, illetve a Guest Mode, amivel egy olyan felhasználói fiók alakítható ki, amelynél csak bizonyos funkciók érhetők el. A hátlap is újdonság, elasztikus burkolatot kapott a készülék ezen része, amely képes a mindennapi használat során esetleges összegyűjtött karcokat magától eltüntetni, így hosszabb ideig tűnik majd újszerűnek a telefon.

A 177 grammos okostelefon egyéb paraméterei a G2-t idézik, tehát abszolút a csúcsmodellekre jellemző hardvert találhatunk a G Flex izgalmas külseje alatt. Az erőt egy Snapdragon 800-as processzor és egy Adreno 330-as GPU, valamint 2 GB RAM biztosítja. A hajlított kijelző HD felbontású, a kamera 13 megapixeles, 4.0-s Bluetooth, 3.0-s USB és LTE támogatás is van a masinában. Hogy az Android 4.2-t futtató okostelefon mikor érkezhet az öreg kontinensre, arról egyelőre nincs információnk, de nagyon úgy fest, hogy Koreában hisznek a hajlított kijelzővel szerelt telefonok létjogosultságában, ezért ha nem is konkrétan ez a modell, de reményeink szerint a közeli jövőben más LG eszközök is kapnak ilyen kialakítást - s ezek már nem csak a tőlünk távoli országban lesznek kaphatók.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Hirdetés