Hirdetés

Letölthető a BOOKR Kids

Hirdetés

Kisebb sajtótájékoztatót tartott a nemzetközi gyerek(könyv)nap keretében a BOOKR könyvesbolt (mottója, hogy: több mint könyvesbolt), melyen egy MasterCard támogatásával, kimondottan gyermekek számára készített applikációt, és egy Androidot futtató mesetabletet mutattak be. Az üzletről mindenképpen érdemes tudni, hogy teljesen száműzték a készpénzes fizetési lehetőséget, így Közép-Európában ez lett az első olyan bolt, mely kizárólag készpénzmentes tranzakciókat bonyolít le, minden nemzetközi kártyatársaság logóját viselő hagyományos vagy egyérintéses bankkártyát elfogadnak. A bemutatón a Móra kiadótól felszólalt Janikovszky János, valamint Nyulász Péter író is.

BOOKR Kids

Az esemény fő attrakciója a BOOKR Kids, melynek két fő hőse a maci és az asztronauta. A fejlesztők célja az volt, hogy a tabletezésre és internetezésre használt időt megtöltsék értékes pillanatokkal. A program könyv, hangoskönyv és interaktív játék egyben. A karakterek érintésre kelnek életre, az oldalak pedig különféle játékokkal segítik a gyerekek fejlődését. Az app lényegében egy könyvesboltnyi mese, 40 történettel (hetente bővül), 500 percnyi mesével. Többek között Dörner György, Básti Juli, Reviczky Gábor mesél a gyerekeknek. Az alkalmazáshoz nincs szükség internetre, így akár offline is használható. A BOOKR szervezésében országos kampány is kezdődik jövő héten „Mondj egy mesét!” címmel, a versenyen osztályok vehetnek részt, a nyertes csoport valamennyi tagja gazdagabb lesz majd egy ilyen tablettel.

BOOKR Kids

Az alkalmazásban van egy gyerekszoba és egy mesetár. Utóbbiban lehet szűrni kategória, életkor és más listák szerint. A könyvekre rábökve egy áttekintés kapunk arról, hogy a mese miről szól, ki meséli, mikori kiadás, hány oldalas stb. Van színező, ezzel is kicsit konstruktívabb lett ez a megoldás. A tabletről is esett pár szó: a készülék Android 4.4.4 operációs rendszert futtat, 7 hüvelykes, 1024 x 786 pixel felbontású IPS kijelzővel, négymagos Allwinner A33 chipsettel, microSD kártyával bővíthető 8 GB-os tárhellyel, WiFi-vel és 2500 mAh-s akkumulátorral rendelkezik (lényegében egy átlagos táblagép egyébként).

BOOKR Kids

Az eszköz 24990 Ft-ba kerül, és fél éves előfizetést foglal magában. Az alkalmazás bármilyen eszközre ingyenesen felinstallálható, ám egyelőre még csak a Google Playből tölthető le, és appon belüli vásárlással lehet a könyvekhez hozzájutni. Az előfizetés 990 Ft / hónap, ez 40 mesét jelent, melyhez hetente újabb tartalom érhető el. Május 1-től már iOS-re is lesz az App Store-on keresztül, Windows Phone variánsról sajnos nem esett szó.

Előzmények

Hirdetés