Letámadja a piacot a Realme

A csúcskvalitásokkal rendelkező Realme GT 5G világszerte, így Magyarországon is elérhető lesz hivatalos forgalmazásban.

A Realme márciusban mutatta be az idei csúcsmodelleket kihívni szándékozó (aka. flagship killer) GT 5G-t impresszív specifikációval és Kínában döbbenetesen alacsony árcetlivel. Az egyedi, sárga színű vegán bőr burkolattal is választható készülék és a Watch 2 Pro a Realme első nemzetközi termékbemutatójának keretében ma világszerte újra bemutatkozott. Volt egyébként új, továbbgondolt AIoT startégia, ennek keretében robotporszívó és némi előzetes a gyártó első táblagépéhez és laptopjához, de a lényeg mégiscsak Realme GT 5G.


[+]

A készülék specifikációja nem ismeretlen, a Realme változatlan formában, név- és hardvercsere nélkül teszi elérhetővé a csúcskvalitásokkal rendelkező készüléket, amibe az erős hardver mellett olyan nem elhanyagolható apróságok is beletartoznak, mint a 3,5 milliméteres jack csatlakozó megléte, a fejlett kodektámogatás (aptX, aptX HD és LDAC), Dolby Atmos sztereó hangszórók a legmodernebb adatkommunikációs szabványoknak való megfelelés (5G, WiFi 6, BT 5.2, NFC) és a kiemelkedő teljesítményű gyorstöltés (65W).


[+]

A teljesítményt a Snapdragon 888 és az egyedi hűtőrendszer biztosítja, ami ez esetben nem rézből épül fel, hanem rozsdamentes acélból. A Realme számításai szerint a rozsdamentes acélból készült gőzkamra 50%-kal hatékonyabb hűtést biztosít, ezzel akár 15 °C-szal csökkenti a processzor hőmérsékletét. A szettet 8 vagy 12 GB LPDDR5-ös rendszermemória és 128 vagy 256 GB UFS 3.1-es belső tárhely kíséri. Az Android 11-el bemutatkozó készülék támogatja az Android 12 bétaverziójának első kiadását és az elsők között kaphatja meg a végleges rendszerverziót.

A megjelenítés szintén nem lesz kompromisszumos, az akár 1000 nitet meghaladó maximum fényerővel és 120 Hz képfrissítési periódussűrűséggel dolgozó, 6,43 hüvelykes Super AMOLED panelt integrált ujjlenyomat-olvasóval a Samsung szállítja, a környezeti fényviszonyokhoz való optimális alkalmazkodást pedig két (egy elő- és egy hátlapi) fényérzékelő szenzor biztosítja. A képalkotás kérdőjel, a kamerarendszer a sztenderd 64 + 8 + 2 megapixeles felállást követi, az eredmények jobbára a képfeldolgozó algoritmus képességein fognak múlni, amit azért nagyban támogat a Spectra 580-as ISP.


[+]

A magyarországi árakra és tényleges elérhetőségre még kicsit várni kell, de az első értékesítési hullám early-bird kedvezménnyel már elkezdődött. Június 21 és 25 között a 8/128 GB-os verzió 369 euróért (aktuális árfolyamon átszámolva 129 ezer forint) rendelhető meg az AliExpressen, a 12/256 GB-os modell pedig 499 euróért (körülbelül 175 ezer forint átszámolva) tehető kosárba az Amazon Prime Day keretén belül június 21-én és 22-én.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés