Kritikus fenyegetést szüntet meg a Chrome frissítése

Az Android felhasználóknak nyomatékosan javasolt, hogy minden körülmények között frissítsék a Chrome-ot a megfelelő verziószámra.

Jelenleg még nem minden eszközön és régióban érhető el a Google Chrome 103.0.5060.71-es vagy ennél újabb verziója, de érdemes figyelni, hogy mikor érkezik meg az eszközeinkre, mert egy súlyos sebezhetőséget iktat ki. Amennyiben engedélyeztük az automatikus frissítést, nincs további teendőnk, de ha manuálisan telepítjük a legújabb szoftververziókat, érdemes venni a fáradtságot és utánajárni a dolognak. Már csak azért is, mert a Google Chrome böngésző akkor sem távolítható el a készülékekről, ha történetesen nem használjuk őket.


[+]

A CVE-2022-2294 számon nyilvántartott sebezhetőség valószínűleg a Web RTC platformhoz köthető, ami a video-, hang- és általános adatok megosztását támogatja (mondjuk valós idejű, webböngészőn folytatott videóchat során). A Google által is elismert és ismert sebezhetőség jelenlétét a frissítés maradéktalanul megoldja. Ha Google Chrome böngészőt használunk androidos eszközön, nézzünk be a Play Áruházba, ellenőrizzük a Chrome verziószámát és azonnal frissítsünk, amint elérhető lesz a .71-es végződésű verzió.

Hirdetés