Közel 5%-on az Oreo

A Google általában havonta közli az aktív androidos eszközök verziószámaival kapcsolatos statisztikát, most azonban két hónapot kellett várni a friss információkra. Legutóbb, februárban még mindig csak 1,1%-on állt az Oreo, a Nougat pedig 28,5%-ot mondhatott el magáról, ettől alig maradt el a Marshmallow, 28,1%-kal. Az áprilisi számok már jobbak, 4,6%-ot tud magáénak az Oreo, ennek jelentős része a 8.0-s alverzió, 8.1-gyel még nagyon kevés eszköz fut.

A Nougat felugrott 30,8%-ra, a Marshmallow pedig 26%-ra esett vissza. Nincs komoly változás a régebbi szoftvereknél, a Lollipop 23%-on van, a KitKat 10,5%-on, a Jelly Bean 4,5%-on, az ennél régebbiek pedig már az 1%-os küszöböt sem érik el. Az új készülékekkel és az érkező frissítéssekkel tehát egyre jobban erősít az Oreo, de összességében még mindig, androidos mércével is nagyon lassúnak tűnik a terjedése.

Előzmények

  • 1%-on az Android Oreo

    A legfrissebb főverzió éppen csak átlépte az 1%-os küszöböt, a Nougat viszont végre beerősített. Persze, nem nagyon.

  • Még mindig csak 0,3%-on az Oreo

    Öt hét telt el az utolsó, publikált Android-statisztikához képest, de a legfrissebb rendszer alig tudott erősödni.

  • Android 8.0 Oreo rendszerbemutató

    Bár főleg a motorháztető alatt történtek az Android 8.0 legfőbb változásai, azért tudunk mutatni olyat, ami a felhasználónak is feltűnhet. Íme az Android, kekszes ízvilággal.

Hirdetés