Könyvszerű kezelőfelületet tervez a HTC

Hosszú ideig a telefongyártók elsősorban hardveres specifikáció terén versenyeztek egymással, ám az Apple iPhone térnyerése rámutatott, hogy a kezelőfelület és a jó szoftveres támogatás sokkal fontosabb mint maga a hardver, ráadásul a WVGA kijelzők, 16-32 GB belső tárolókapacitás és a 8-12 megapixeles kamerák világában már értelmetlennek tűnik az egymásra való ráígérgetés. Az igazi verseny tehát manapság a kezelőfelületek frontján van, ahol a HTC TouchFLO, TouchFLO 3D, majd Sense megoldása igen jól szerepelt, ám a gyártó egy egészen új alapokra helyezett felület kialakításán szorgoskodik.

A „Virtual Book” megoldás könyvszerűen vagy épp kartotékszerűen tálalná a készülék valamennyi funkcióját, ahol a lapok illetve mappák között ujjal lehetne válogatni. A megoldás előnye, hogy a tartalomjegyzék alapján a számos eltérő szolgáltatás egyszerűen kategorizálható és felkereshető lenne, noha a konkrét implementáció talán nem lehet annyira látványos, mint a dél-koreai gyártók forgó kockái. Az új rendszer egyelőre csak papíron létezik és nyilván csak egy a számos elképzelés közül, mely közel sem biztos, hogy valaha is megvalósításra kerül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

  • Hanvon N516 - az ország e-könyve

    A T-Mobile nemrég kezdte árusítani az első e-könyv olvasóját, melyhez a jövőben könyvesboltot is nyit. Megnéztük hát, hogy mit tud.

Előzmények

Hirdetés