Kiszivárogtak a Galaxy A9 részletei

A Samsung elméletileg a Galaxy Alphával, gyakorlatilag a Galaxy A3 és A5 duóval indította útjára az A-sorozatot, mely azóta már több tagot és generációt számlál. A csapathoz a Galaxy A9 csatlakozik következőre, amiről most számos hivatalos kép és leírás szivárgott ki az internetre, vagyis immár semmi titok nem övezi a phabletet.


[+]

A Galaxy A9 igazi monstrum lesz, hiszen 6 hüvelykes, Full HD felbontású Super-AMOLED panellel rendelkezik. A hardveres erőforrást a Snapdragon 620 chipset garantálja, szerencsére RAM-ból sem spórolt a gyártó, mivel 3 GB-ot kap a mobil. A rendszerchipre visszatérve: a processzor nyolcmagos, a négy Cortex-A72 mag és a négy Cortex-A53 mag is 1,8 GHz-en duruzsol, a grafikus feladatokért az Adreno 510 felel.


[+]

Formaterv szempontjából nincs meglepetés, az A9 is tökéletesen illeszkedik az A-famíliába, vagyis főleg a fém matéria lesz az elsődleges, a szélek felé egy icipicit lehajló kijelzővel.


[+]

A fotókból tudni lehet már azt is, hogy a hátlapon egy 13 megapixeles, optikai képstabilizátorral ellátott, f/1.9 rekeszértékű fényképezőgép kap helyet, az előlapon pedig egy 8 megapixeles kamera lesz látható. A 32 GB-os tároló mellett kiemelendő még a Cat.7-es LTE, valamint a 4000 mAh-s akkumulátor.


[+]

A nagy telepnek hála a telefon képes lesz külső energiaforrásként is működni. Szoftver szempontjából sajnos még mindig az Android 5.1.1-re lehet számítani, holott nem ártana Marshmallow-val útnak indítani a készüléket.


[+]

Az ujjlenyomat-olvasó kellemes extra, így a Galaxy A9-cel igénybe lehet venni a Samsung Pay szolgáltatásokat is, biztonsági és natív támogatás szempontból pedig pont ezért fog jól jönni a mályvacukros frissítés.


[+]

A Samsung újdonsága minden bizonnyal hamarosan hivatalosan is bemutatkozik, valamikor január közepén pedig már a boltok polcaira kerülhet. Ára körülbelül 430 euró lesz, ami előzetes költségek nélkül átszámolva 136 ezer forintot jelent.

Azóta történt

  • A TENAA-nál járt a Samsung Galaxy A9

    A hathüvelykes kijelzővel megáldott óriásphabletről szinte mindent tudunk már, mostanra pedig a TENAA műhelyét is megjárta a kütyü, nemsokára bemutatkozhat az eszköz!

Előzmények

  • Samsung Galaxy S6 edge - felívelés, gól

    Az S6 edge szemrevaló külseje senkit ne tévesszen meg: az ívelt kijelző alatt őserő dolgozik. A Samsung ezúttal tényleg mindent beleadott, de vajon az akkumulátor tudja-e tartani a lépést?

  • Samsung Galaxy A7 - drága mulatság

    A fémházas A-sorozat legnagyobb és legvékonyabb tagja kapta a magas árcédulához tartozó legerősebb hardvert, ettől még bizony a csúcskategóriával versenyez.

  • Samsung Galaxy A3 - jöttem, láttam, ...

    ... de nem győztem fizetni. Az A3 apró, fürge, szuperül összerakott fémházas készülék, mely a prémium minőséget adja meg, csak éppen az árazás siklott félre. Nagyon.

Hirdetés