CES 2023: Kijelzőben erősített a Galaxy A14 5G

A specifikáció java maradt, de már Full HD kijelzővel és magasabb felbontású előlapi kamerával érkezik az A13 5G utódja.

A Samsung bemutatta a Galaxy A14 5G-t, ami ránézésre nem sokban változott az elődmodellhez képest, de lényeges fejlesztés a kijelző felbontásának FHD+-ra való növelése, amibe magasabb felbontású (13 MP) szelfikamerát is lyukasztottak. A képátló csak minimálisan növekedett, így a 90 Hz-es LCD panel már 6,6 hüvelyken jeleníti meg a tartalmat.


[+]

A Dimensity 700-as szett viszont maradt, ahogy a memóriaopciók is, tehát minimum 4/64 GB-ot kapunk, a legvastagabb kiszerelés pedig 6/128 GB bővíthető belső tárhellyel. A hátlapi kamerarendszer és az akkumulátorkapacitás is változatlan, ami 50 megapixeles főkamerát és két darab 2 megapixeles segédszenzort (makró és mélység) jelent, illetve 5000 mAh-s telepet 15 wattos gyorstöltéssel. A készülék elsőként az Egyesült Államokban választható 200 dolláros áron (nagyjából 74 ezer forint), de Európában és itthon is hamarosan is elérhető lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés