Kicsi, könnyű és aktív zajszűrésű: ez a Galaxy Buds2

Apró méretben, de minden fontos TWS-funkcióval érkezik a Samsung újdonsága, és tovább fejlődik a hozzá tartozó Wearable alkalmazás is.

Elsősorban apró méretével és a Samsungtól TWS kategóriában eddig sosem látott légiességgel hívja fel magára a figyelmet a Galaxy Buds2. Az újdonság négy színben, zöld, lila, fekete és fehér változatokban kerül a boltok polcaira rövidesen, és ahogy az mostanában egyre alapvetőbb, nem maradt ki belőle az aktív zajszűrés sem, oldalanként három mikrofon dolgozik a környezeti hangok tompításáért.


[+]

In-ear kialakítású, tehát szilikon illesztékkel a fülkagylóba ülő fülesekről beszélünk, ráadásul kettéosztott dinamikus hangkeltővel, aminek egyik része dedikáltan a magas hangtartományért felel, a másik fele pedig a mélyközépnek ad energiát és dinamikát. Ezúttal is a házon belüli AKG végezte a hangolást. A fülbe kerülő egységek mindössze 5 grammot nyomnak egyenként, a tok pedig 41,2 grammal dobja meg az össztömeget, ez jelentősen az iparági átlag alatt van.


[+]

A legtöbb gyártó maximális dB-értékkel határozza meg, milyen erejű zajt tud kiszűrni az aktív technológiája, a Samsung ennél egyszerűbb módszert választott, állításuk szerint a Buds2 a külső zajok 98%-át blokkolni tudja: érdekesen hangzik, kíváncsiak vagyunk, hogy a gyakorlatban mit fog nyújtani. Természetesen nem maradt el az Ambient, azaz áttetsző mód sem, aminek segítségével nem kizárhatjuk, hanem épp ellenkezőleg, beengedhetjük a külső zajokat, ami egy-egy rövid beszélgetéshez, vagy biztonságos sportoláshoz jöhet jól.


[+]

A Galaxy Wearable alkalmazás nem csak androidos telefonunkon, hanem PC-n is használható, így a zajkontrollhoz és a hangszínszabályzáshoz akár számítógépről is hozzá fogunk kérni, az Auto Switch nevű funkció pedig több forrást (telefon, tablet, PC, stb.) tud kezelni, és okosan, mindig a legutóbb elindított multimédia-tartalmat lejátszó eszközt adja ki a fülhallgató felé. A Wearable továbbá el tud végezni egy tesztet is, amikor fülünkbe játszott hanggal és a kontrollmikrofon által figyelt visszhangokkal tudja megállapítani, ideális méretű-e a fülünkben az illeszték, amit használunk.


[+]

472 mAh kapacitású akkumulátor került a tokba, a fülesekben 61 mAh-s a telep, állítólag 7,5 óra + 21,5 óra a várható maximális üzemidő zajszűrés nélkül. A tok gyárilag fehér színű minden esetben, csak a belseje igazodik a fülesek színéhez, és kicsit később érkeznek hozzá mindenféle tematikus tokok is, a Simpson család, a Star Wars és egyéb sorozatok ikonikus mintáival, sőt, még mini Z Flip3-at is csinálhatunk majd a fülesből. A Galaxy Buds2-széria 55 ezer forintos áron startol.

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni

    Apró frissítésként üdvözölhetjük a két alap S21-et, és bár van új hardver meg alapból járó 5G, az emlékezetünkben valószínűleg a töltőtlenség, a microSD-s bővíthetőség eltűnése és az AKG füles hiánya marad meg a csökkentett felbontású, 2021 eleji Galaxy eszközökből.

  • Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite

    A Samsung legolcsóbb S20 szériás modellje azért annyira nem szerény, mint amennyivel kedvezőbb árcédulát mellékelt a gyártó.

Hirdetés