Ki is nyírta drónos projektjét a Snapchat

Snapchat Pixy, élt: 2022 április - 2022 augusztus.

Mini drónt dobott piacra a Snapchat az Egyesült Államokban és Franciaországban idén április 28-án. Az okostelefonoknál alig nagyobb Pixy nevű eszköz lényege az, hogy a felhasználó kezéből indulva, a lefotózandó téma, például baráti csoport előtt lebegve készítsen rövid videókat vagy fotókat, amiket aztán egyből lehet tolni a Snapchatre. A kütyünek akkora sikere lett, hogy a terméket augusztusban ki is nyírta a Snap, a 230 dollárért árult hardver fejlesztését leállították, írja a WSJ a Snapet vezető igazgató, Evan Spiegel szavaira hivatkozva. A Pixy egy nagyobb pénzügyi átcsoportosítás áldozata lett, mondta állítólag Spiegel.

Snapchat Pixy a dobozban és működés közben.Snapchat Pixy a dobozban és működés közben. Snapchat Pixy a dobozban és működés közben. (forrás: Snap) [+]

Jelenleg a hivatalos weboldalon keresztül még rendelhető a Pixy a 230 dolláros és az extra akkumulátort tartalmazó 250 dolláros csomagban is, viszont a cég a fennmaradt készlet kiárusítása után nem fogja utántölteni a polcokat. A Snap a várttól elmaradt bevételeket jelentett be az aktuális negyedévre vonatkozóan, erre reagálva havi előfizetéses szolgáltatást is indított a cég Snapchat+ néven, ami az első adatok alapján pozitív fogadtatásra lelt felhasználói oldalról az USA-ban, erről az IT Café írt bővebben.

Előzmények

Hirdetés