Képes az iPhone 12 a fordított töltésre

Csakhogy állítólag még nincs olyan eszköz, amelyiket a telefonról tölteni lehetne.

A vezetékmentes töltés nem új dolog, a fordított töltés Qi vagy egyéb szabványon viszont csak az elmúlt 1-2 évben kezdett felbukkanni, és az alacsony teljesítmény miatt leginkább kompatibilis fülesek, órák és karperecek energiaellátására használatos. Az iPhone-ok jó ideje tölthetők Qi töltőpadokon, viszont a fordított töltés eddig hiányzott, Apple Watch széria ráadásul egyéni szabványt támogat, hogy ne legyen egyszerű a képlet.


[+]

Jeremy Horwitz ugyanakkor kiszúrta az Apple FCC-nél benyújtott applikációjában, hogy a 2020-as iPhone-ok a vezetékmentes töltés mellett, 360 kHz-en vezetékmentes töltésmegosztásra is alkalmasak, beleértve egy jövőben érkező, külső kiegészítő kompatibilitását. A kulcs a jövő szó lehet: ha a meglévő fülesek, órák tölthetők voltának az iPhone 12-ről, azt az Apple a bemutatón nyilván elárulta volna, hiszen van a funkcióban marketingpotenciál.

A MagSafe az iPhone 12 komponensei oldaláról
A MagSafe az iPhone 12 komponensei oldaláról (forrás: AppleInsider) [+]

A jelzett tudás talán a MagSafe-fel függ össze. A jelző a laptopok világából lehet ismerős: a vezetékes töltő vége mágnesesen csatlakozott a MacBookhoz, így nem sérült meg sem a kábel, sem a port vétlen kirántáskor. Az idén visszatérő MagSafe ugyanakkor kifejezetten hordozható kütyükre és a biztonságos, vezetékmentes átvitelre koncentrál mágnesekkel és szabályzó elektronikával.

A MagSafe Duo az iPhone-t és az Apple Watchot is tölti
A MagSafe Duo az iPhone-t és az Apple Watchot is tölti (forrás: The Verge) [+]

Az új MagSafe töltőpadokkal mondjuk az Apple Watch kompatibilis, viszont egyelőre úgy tűnik, hogy míg ezek képesek az almás órát energiával ellátni, az iPhone 12 nem, legyen szó ennek hardveres korlátjáról, vagy arról, hogy az Apple egyszerűen nem engedélyezi a dolgot. Amennyiben Cupertino ezt jövőbeli tartozékoknak tartogatja (ami, jegyezzük meg, nem lenne szép dolog), egy AirPods füles lehet az első iPhone-ról is tölthető kiegészítő.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

  • Frissítve! Nem túl izmos a MagSafe Duo

    A kiegészítő egyelőre nem rendelhető, de a termékoldal és a technikai adatok már elérhetők az Apple honlapján.

Előzmények

Hirdetés