Kapcsolat koncert információk

A Kapcsolat napján, azaz 06. 30-án a T-Mobile ismét százezreket vár az ’56-osok terére. Az idén 11. alkalommal megrendezésre kerülő T-Mobile Kapcsolat koncert idei sztárvendége Bryan Adams lesz, és világsztárt megelőzően színpadra lép Rúzsa Magdi. A legnagyobb hazai mobilszolgáltató, a főtámogató Sony Ericsson, valamint az MKB Bank, a Volkswagen, a Danubius Rádió, a Pesti Est, a Metro és a TV2 jóvoltából az év egyik legnagyobb zenei eseménye az eddigiekhez hasonlóan idén is ingyenes.

Hirdetés

A T-Mobile Kapcsolat koncert június 30-án, szombaton várhatóan 18-tól 23 óráig tart, Bryan Adams pedig várhatóan 20.30 óra körül kezd majd. A színpad az ’56-osok terén (volt Felvonulási tér), a Városligeti fasor magasságában épül fel, és a Hősök tere-Műcsarnok felől lesz látható. A hangszórók és kivetítőállások egészen a Szépművészeti múzeumig helyezkednek el. A koncert helyszíne az idei évben az Andrássy út-Hősök tere felől a Dózsa György úton közelíthető meg egyszerűbben, ezért a szervező T-Mobile elsősorban ezt az útvonalat javasolja.

A koncert helyszíne kizárólag tömegközlekedési eszközökkel és gyalogosan közelíthető meg, és minden érdeklődő számára fontos információ, hogy a terézvárosi oldalon a Délibáb utca, a Benczúr utca és a Városligeti fasor Bajza utca és Dózsa György út közötti szakasza a gyalogos forgalom elől le lesz zárva. Szintén nem járható majd a Dózsa György út a Keleti pályaudvar felől a Damjanich utca és a Városligeti fasor magasságában. Gyalogosan érdemes a Damjanich utca Városligeti fasor-Bajza utca-Andrássy út-Hősök tere útvonalat választani. A Városliget irányából elindulva a Dvorzsák Sétányról a Damjanich utca magasságában érdemes letérni, és az Olof Palme sétányon keresztül megközelíteni a Hősök terét, ahonnan már közel lesz a színpad előtti nézőtér. A Hungária körút, az Ajtósi Dührer sor, és a Vajdahunyad vára felől a Városligeten keresztül az Olof Palme sétányon és a Kós Károly sétányon át érhető el gyalogosan a Hősök tere (lásd térkép).

A rendezvény környékén a gépkocsiforgalom jelentős korlátozására, és a forgalom elterelésére, illetve megállási tilalomra kell számítani, ezért gépkocsival érdemes a helyszíntől távolabb parkolni. A könnyebb eligazodást természetesen tájékoztató táblák segítik.

Változások lesznek a koncert helyszínét érintő, vagy annak megközelítésében szerepet játszó tömegközlekedésben is. A 75-ös, 79-es jelzésű trolibuszok, valamint a 4-es, 30-as és 20gy jelzésű autóbuszok a rendezvény ideje alatt a megszokottól eltérő útvonalon közlekednek. A kisföldalatti a koncertre tekintettel sűrűbben jár, és az üzemidő is hosszabb lesz, a szerelvények 1-jén 00:30-ig közlekednek. Az 1-es és a 6-os jelzésű villamosok is tovább, 1-jén 00:30-ig járnak majd. A kisföldalatti június 30-án 17:30 órától nem áll meg a Hősök terén, és a megállót lezárják, ezért a koncertre érkezőknek ettől az időponttól a Bajza utcánál vagy a Széchenyi fürdőnél érdemes leszállniuk.

A több százezer jelenlévőre tekintettel a rendezvény helyszínén a rendezők mindent megtesznek a biztonságért, és arra kérnek mindenkit, hogy vigyázzanak másokra. A koncert helyszínén tilos szúró-, vágó vagy egyéb, sérülést okozó eszközöket, fegyvereket tartani, és nem vihető esernyő sem, helyette esőkabát használata javasolt.
Azok a T-Mobile-osok, akik a koncerten nem tudnak személyesen jelen lenni, arra alkalmas mobiljukkal élőben is nézhetik a koncert jelentős részét. A t-zones WAP-portálon keresztül elérhető élő közvetítés során Rúzsa Magdi koncertjét teljes egészében, és a kanadai világsztár, Bryan Adams pedig első néhány száma követhető majd mobiltelefonon is. A közvetítés megtekintése díjmentes, mindössze a WAP-portálon történő navigációért kell a felhasználó díjcsomagjának megfelelő adatforgalmi díjat fizetni.

Azóta történt

Hirdetés