Dél-Korea egy hét múlva hajtogathat

Küszöbön a sokkoló árcédulájú Galaxy Fold megjelenése, de már a Fold 2-höz is vannak látványtervek.

A Samsung egyszer már majdnem piacra dobta az összehajtható kijelzős Galaxy Foldot, aztán mindenféle tervezési rendellenességre fény derült, amit több hónap volt kijavítani. A gyártó nemrég szeptemberi újraindítást ígért, a Yonhap News Agency pedig konkrétan 6-ai dél-koreai startról hallott.

A Galaxy Fold szétnyitva
A Galaxy Fold szétnyitva [+]

Ez éppen egybeesik a berlini IFA nyitónapjával, úgyhogy lehet, hogy a Samsung németországi sajtótájékoztatóján fogják az újragondolt Foldot demonstrálni, ahol végre talán a közönség is megtapogathatja.

A Galaxy Fold összecsukva
A Galaxy Fold összecsukva [+]

Az persze még kérdéses, hogy a sima, 4,6"-es panel mögötti összehajtható, 7,3"-es kijelző hogy fogja bírni a gyűrődést, illetve ki lesz hajlandó Dél-Koreában érte 2,3 millió wont (571 ezer forintot), Európában pedig 2000 eurót kipengetni (663 ezer forint), de hát az innovációért eddig is a zseb mélyére kellett nyúlni.

A Fold 2 lehetséges külleme formatervezési minták alapján
A Fold 2 lehetséges külleme formatervezési minták alapján (forrás: Letsgodigital) [+]

A gyártó a források szerint egyébként 20-30 ezer darab Fold értékesítésével számol az év végéig Dél-Koreában, ahol a leghamarabb lehet majd a különlegességet megkaparintani. Ezt követi az amerikai és kínai start még szeptemberben, majd az európai és más piacok valamivel később.

Lehetséges Fold 2 dizájn
Lehetséges Fold 2 dizájn (forrás: Letsgodigital) [+]

Nem mindenkinek jön be egyébként az apró és ívelt külső kijelző formavilága csukott állapotban, rengeteg kávával, sem pedig a 1536 x 2152 pixeles Dynamic AMOLED panel gigantikus noccsa kinyitva. Nekik lehet ígéretes az a néhány renderkép, amit a Letsgodigital alkotott meg a Samsung által benyújtott formatervezési minták alapján.

Lehetséges Fold 2 dizájn
Lehetséges Fold 2 dizájn (forrás: Letsgodigital) [+]

Ezeknek az elfogadása még nem jelenti azt, hogy konkrétan ilyen küllemű készülékek vannak előkészületi fázisban, a Foldnak mindenesetre bizonyosan érkezik folytatása, és akár az itt közölt dizájnok egyike is befutó lehet méretesebb kijelzővel csukott állapotban és kisebb szenzorszigettel kinyitva.

Azóta történt

  • IFA 2019: Kezünkben a Galaxy Fold

    Az apróbb változtatások után végre a média is rátehette a kezét a Samsung első összehajtható kijelzős eszközére, amely ma startolt el Dél-Koreában, igaz: Európában még picit várni kell rá.

  • Így vigyázz a Galaxy Foldra!

    A méregdrága, összehajtható tablet/telefon hibrid kényes eszköz, és a Samsungnak vannak tippjei, hogy érdemes vigyázni rá.

Előzmények

Hirdetés