Jövőre jöhet a Xiaomi HyperCharge

A 200 W-os töltési teljesítmény továbbra is erősen sci-fi hangzatú a mobiloknál, de a Xiaomi nem csak bemutatta a saját technológiáját, 2022-ben állítólag piacra is dobja.

Hirdetés

A MyDrivers friss posztja alapján indult meg a hír, miszerint 2022 júniusában tömeggyártásba kerülnek a Xiaomi HyperCharge-képes eszközei, amik már nem csak demonstrálni, de a gyakorlatban is tudják majd használni a 200 W-os töltési teljesítményt, és az akár 8 perces 0-100%-os töltést vezetéken. A kínai oldal forrásként belsős forrásokhoz hozzáférő, embargóval nem igazán törődő bloggereket nevezett meg, de természetesen nem konkretizált, mindenesetre, mivel ők maguk ritkán szoktak teljes lehetetlenségeket írni, így akár hihetünk is nekik.

A technológiát korábban egy átalakított Mi 11 Prón demonstrálták, ami vélhetően biztonsági és hőmenedzsment okokból az eredeti akkumulátorkapacitásánál 20%-kal kisebbet kapott, viszont a szupergyors töltés ezt nyilván jelentős mértékben kompenzálja. A végleges termék, amiben ezt kipróbálhatjuk, minden bizonnyal a Xiaomi Mi 12 Ultra lesz jövőre. A Xiaomi állítása szerint a HyperCharge nem is degradálja annyira az akkumulátort, mint gondoljuk, szerintük 800 ciklus alatt 20%-ot veszít a telep, ami a gyakorlati lehetőségekkel számolva (feltételezve, hogy nem minden töltésünk HyperCharge lesz) tényleg nem rossz, főleg akkor, ha tudjuk, hogy a kínai hatóság előírása alapján 60%-nyi kapacitásnak kell megmaradnia 400 ciklus után egy akkumulátorban.

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés