A Xiaomi Mi 11 Pro a gyártó szerint az androidos telefonok új királya

Ennek megfelelően tényleg tele van komoly funkciókkal és kamerákkal.

Hirdetés

A Xiaomi elég nagyszabású bejelentést tartott ma, ahol nem csak a Mi 11 Pro, hanem az Ultra is bemutatkozott, ám a Pro egyelőre nem jut el hozzánk, csak az Ultra. Ez annyiban sajnálatos, hogy a specifikáció és a bemutatón látottak alapján a Mi 11 Pro igencsak ütőképesre sikeredett, elsősorban a kijelző, a kamera és az üzemidő kapcsán.


[+]

A telefonnak még nincs magyar ára, yüanban a legkisebb kiszerelés (8/128) 5000 kínai valutát kóstál, ami 234 ezer forintnak felel meg, de mire ideér hozzánk, egészen biztos áthalad a 300 ezer forintos szinten. Maga a készülék alapvetően a Mi 11 fejlesztett verziója, de ugyanazt a kijelzőt kapta meg (120 Hz-es, QHD AMOLED), bár ezúttal a Dolby Vision rendszerét is használja a termék a még jobb minőségű megjelenítésért főleg fotók és videók visszanézése során.


[+]

A készülék mérete is változott, mert valamivel vaskosabb és nehezebb lett, 8,53 mm a vastagság és 208 grammra nőtt a tömeg, de ez nem véletlen: 5000 mAh-s akkumulátor van benne, ami ugyan nem sokkal nagyobb, mint a Mi 11-ben levő 4600 mAh-s telep, ám 67 wattos vezetékes és szintén 67 wattos(!) vezeték nélküli gyorstöltést kínál, mindkét esetben 36 perc alatt elérve a 100%-os töltöttséget. Persze a vezeték nélküli megoldáshoz nem jó akármilyen töltőpad, de természetesen a Xiaomi kínál ilyet, ami elég extravagáns formával rendelkezik, ráadásul mellé van csomagolva egy 120 wattos töltőfej is. Ezért amúgy 500 yüant kérnek el (23 ezer forint adóterhek nélkül), de Kínában azt találták ki a helyi piacra, hogy ha az Mi 11 Pro mellé kéri a vásárló, akkor csak 120 yüant kell érte fizetnie.


[+]

A nagyon menő kialakítású töltő mellett egy hagyományosnak tűnő töltőpadot is mutattak, de ez csak látszólag hagyományos, mert nem egy, hanem rögtön három terméket tud egyszerre tölteni úgy, hogy összesen 19 tekercs van belül annak érdekében, hogy bárhogyan is tesszük rá a telefont, mindenképpen felvegye a gyorstöltést.


[+]

A Mi 11 Pro dobozában kijelzővédő fóliát és szilikon tokot is talál majd a vásárló. Ez az első Xiaomi, ami az IP68-as certifikációt is megkapta, a cég még azt is megcsinálta, hogy egy 40 méter mély medence aljára levitték a terméket és ott is működött, de aztán a prezentáción hangsúlyozták, hogy ennek ellenére inkább tokban használjuk víz alatt az eszközt. Természetesen a hardver most is a Qualcomm Snapdragon 888 köré épül, a kezelőfelület az Android 11 alapuló MIUI 12.5 azt összes ismert funkcióval. A készülék sztereó hangszóróit a harman/kardon segítségével hangolták.


[+]

A Pro lényege a hátlapon található kamerás felhozatal. A főkamera a Samsung GN2-es szenzorát kapta meg, ami óriási méretű (1/1,12 inch), 50 megapixeles felbontásra képes, dual pixel pro képfeldolgozással rak össze négy képpontból egyet, ami igen jó képminőséget ígér. A szenzor mögött optikai stabilizátor is található, sokat dolgoztak az éjszakai felvételek minőségén is. A főkamera mellett 13 megapixeles ultraszéles modult (123 fokos látószöggel) és 8 megapixeles telés lencsét is találunk, ami ötszörös optikai nagyítást kínál (és itt is van OIS), hibrid zoommal 50-szeres közelítést is enged, de ott már erősen romlik a képminőség.


[+]

Természetesen van 8K videó felvételére is lehetőség (a főkamerával), illetve rövid ideig 1920 fps-es lassított felvételekre is képes a gép, de ezt már csak 720p-ban tudja kínálni. Nagyjából ennyivel tud többet a Pro verzió, mint a sima Mi 11, a magyarországi árakat azonban még nem ismerjük, ahogyan azt sem tudjuk, hogy itthon forgalomba kerül-e egyáltalán ez a modell.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés