Jövőre debütál az Adreno 400

A távközlési szektor legsikeresebb és legfürgébb processzora minden kétséget kizáróan a Snapdragon 800, mely a felső szegmensből gyakorlatilag teljesen kisöpörte az NVIDIA és az Intel ajánlatait. A piaci siker ellenére a Qualcomm természetesen nem ül ölbe tett kézzel, és ha pletykáknak hinni lehet, akkor jövőre is a Las Vegasban január elején megrendezésre kerülő Consumer Electronic Show alkalmával mutatja be új processzorát és grafikus gyorsítóját. A várhatóan Adreno 400 néven debütáló grafikus magról egyelőre nincs sok információ, csupán annyit rebesgetnek róla, hogy az OpenCL támogatás hiányozni fog a repertoárjából, ám ezért bőséges kárpótlást jelenthet az alacsony fogyasztása és a jelenleginél jóval nagyobb számítási kapacitása.

Azóta történt

  • Bemutatkozott a Snapdragon 805

    Négy Krait 450 maggal és 4K kijelzők kezelésére is alkalmas Adreno 420 grafikus gyorsítóval érkezik a Qualcomm legújabb processzora.

  • Snapdragon 410 – 64 bit az alsóházban

    Mérsékelt árfekvésű mobilokba szánt, 4G LTE adatátvitelre és három SIM kezelésére alkalmas négymagos processzorral rukkolt elő a Qualcomm.

Előzmények

Hirdetés