Jövő héten kapja meg a G4 az Android 6.0-t

Hirdetés

Manapság nem csak az a fontos, hogy milyen tudással és milyen hardverrel rendelkezik egy okostelefon, hanem hogy szoftveresen mennyire támogatja a gyártó, a frissítések milyen hamar érkeznek meg rá. Tavaly az LG a G3-ra az első között adta ki azt a csomagot, aminek telepítése után már a Lollipop operációs rendszer futott a mobilon, ennek pedig a felhasználók nagyon örültek. A dél-koreai gyártó most hivatalos közleményben tudatta, hogy mostani zászlóshajója, a G4 már a következő héten megkapja az Android 6.0-t, ám ahogy a tavalyi esztendőben, úgy idén is először a lengyel lakosok élvezhetik a mályvacukor előnyeit.

A frissítés egyébként nem annyira meglepő, hiszen a Google egyik referenciakészülékét, a Nexus 5X-et az LG gyártja, ráadásul ugyanaz a chipset van abban a kütyüben, mint a G4-ben, így túlzottan nagy erőfeszítést sem kellett tennie a vállalatnak. A további országok listája és az update elérhetősége egyelőre még nem ismert, de minden bizonnyal heteken belül már számos régióban megjelenik a frissítést jelző ablakocska. Az új rendszer jótékonyat hat a RAM kezelésre, illetve az üzemidőre, az LG saját felületével ellátva pedig számos extra szolgáltatásra számíthatunk, mint például a visszakerülő Ne zavarj mód, vagy a háttérfolyamatokat leállító Doze Mode.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

  • Hamarosan jön a Marshmallow a G3-ra és a G4-re?

    Az LG tavalyi és idei csúcsmodellje hamarosan megkaphatja az Android 6.0 frissítést, legalábbis egy kiszivárgott dokumentum erre enged következtetni.

  • Kérsz Mályvacukrot?

    Marshmallow, vagyis Mályvacukor a következő Android főverzió neve, amely nem 5.2, hanem 6.0 verziószámmal indul útjára a fejlesztői változatok után, méghozzá az ősszel. A 6.0-s SDK-k már elérhetők.

  • LG G4 - nehéz rajta fogást találni

    A dél-koreaiak csúcsmodellje nagyon jól teljesít, kiváló képeket készít a 16 megapixeles kamera, szép a Quantum IPS kijelző, és a rendszersebesség is szinte hibátlan.

Hirdetés