Jóváhagyták az MTelekom - T-Mobile-egyesülést

A Magyar Telekom mai rendkívüli közgyűlésén a részvényesek jóváhagyták a T-Mobile Magyarország Rt. és a Magyar Telekom Rt. egyesülési szándékát. Az összeolvadást követően a Magyar Telekom Rt. működési formája változatlan marad – közölte sajtóközleményében a vállalat. A közgyűlés döntése alapján az igazgatóság 2005. szeptember 30-i fordulónappal elkészíti a Magyar Telekom Rt. vagyonmérleg-tervezetét és vagyonleltár-tervezetét, valamint a – beolvadás utáni – nyitó vagyonmérleg-tervezetét és vagyonleltár-tervezetét, majd a dokumentumokat egy újabb közgyűlés elé terjeszti az egyesülési szerződés és a jogutód társaság alapszabályában végrehajtandó esetleges módosítások tervezeteivel együtt.

A Magyar Telekom igazgatósága október elején határozott az összeolvasztásról. A döntés indoklásaként akkor elhangzott, hogy az egyesüléssel akár évi több tízmilliárd forinttal javulhat a csoport pénzügyi teljesítménye, élénkülhet a verseny a piacon, az előfizetők számára pedig előnyös lehet az egységes ügyfélszolgálat.

Amint arról beszámoltunk, Sugár András volt T-Mobile-vezér szeptember eleji távozását a sajtó összefüggésbe hozta a tervezett egyesítéssel. Lapértesülések szerint az egykori Westelt 1993-ban megalapító Sugár visszavonulásában az is szerepet játszhatott, hogy az önállósághoz szokott cégvezető nehezen viselte a Matáv-akvizícióval járó kötöttségeket, és nem értett egyet a két szolgáltató összeolvasztásának tervével.

Azóta történt

Hirdetés