Javult a Nokia N8 közösségi alkalmazása

A Nokia N8 közösségi megoldásait számos kritika érte, hiszen a szolgáltatások száma is elég karcsúnak tűnik, ráadásul a legtöbb szolgáltatás elérése is körülményesnek bizonyult. A Symbian^3 alapú modellekhez fejlesztett alkalmazás 1.2-es változata azonban pár igen fontos javítást hozott, így például a fényképek és videók megosztására közvetlenül a kamera alkalmazásból is lehetőség nyílik, de sajnos míg a videofelvételek felöltése 720p felbontásban is lehetséges, addig a képek valamiért 720x540 képpontra kerülnek átméretezésre, de legalább a feltöltésük teljes mértékig a háttérben történik.

Az alkalmazás kezelőfelülete is sokat változott, így a Facebook és Twitter kliens is a weboldalak natív megjelenését és színvilágát próbálta átvenni, valamint a betűtípusok mérete is olvasható méreteket öltött. Szintén komoly fejlődés, hogy a kapcsolatok és a közösségi oldalak összerendelése már nem csak a telefonkönyvből, hanem a közösségi alkalmazásból is lehetséges, méghozzá közvetlenül a hozzászólásoknál egyetlen gombnyomással. Sajnos ez még így is elmarad az Android automatikus megoldása mögött, de már így is komoly fejlődésnek tűnik.

Sajnos a Nokia közösségi megoldása még messze van a tökéletestől, hiszen példásul a YouTube integráció is hiányzik, noha a videók megosztása ezen oldalon tűnne a legkézenfekvőbbnek. Szintén komoly hiba, hogy a képek közösségi oldalakon való megosztásakor nincs lehetőség fejléc vagy egyedi üzenetek hozzárendelésére, de talán egy következő frissítés ezekre is gyógyírt kínál majd.

Hirdetés