Javították a Note 5-höz tartozó S Pen hibáját

Gyakran előfordul, hogy egy új csúcskészülékben benne maradnak olyan konstrukciós hibák, amik a használatot erősen befolyásolják, gondoljunk csak a legismertebbre, az iPhone 4 antennaproblémáira. A Samsung Galaxy Note5-nél ekkora hiba szerencsére nem merült fel, viszont egy dolog árnyalta a mobilról alkotott képet, ez pedig az S Pen kialakítása volt. Az egységes formaterv miatt úgy alakították ki a stylus-t, hogy tökéletesen belepasszoljon a keretbe, ne érződjön a perem, szinte az se látszódjon, hogy ott van valami. Arra viszont valószínűleg nem számítottak, hogy egyesek, akár tapasztalatlanságból, akár figyelmetlenségből fordítva, azaz heggyel kifelé próbálják majd meg visszadugni a ceruzát, a korábbi modelleknél ez teljesen lehetetlen volt, itt viszont nem.

Javították a Note 5-höz tartozó S-Pen hibáját
[+]

A fordítva bedugott ceruza vége aztán szerencsétlen esetben beakadt abba a mikrokapcsolóba, ami azt érzékelte, hogy épp benn van-e a ceruza, vagy nem, ha pedig valaki ezek után erőből szerette volna kihúzni, akkor előfordulhatott, hogy az S Pennel együtt az érzékelő is kijött, természetesen törött formában. Ez valószínűleg egy olyan gond, amire a gyártó nem is gondolt a tervezéskor, a visszajelzések hatására viszont javították a problémát, egy sima műanyag fül védi meg a kapcsolót és akadályozza meg azt, hogy komoly kárt okozzunk a mobilunkban.

Azóta történt

  • Augusztus 2-án érkezhet a Note 7

    Kiszivárgott a 7-es sorozatszámú Samsung Galaxy Note meghívója, amely szerint már augusztus elején megismerkedhet a nagyérdemű a következő ívelt készülékkel.

Előzmények

  • Samsung Galaxy Note5 - ötletes öthetes

    Vékonyabb és keskenyebb lett a Samsung új csúcsphabletje, az üveg hátlap, a kiváló kamera és a remek lapkakészlet bizonyára sokaknak tetszeni fog, az árcímke viszont már kevésbé barátságos.

  • Egy papírdarab kiszabadítja a beszorult S Pent

    Ha a figyelmeztetések ellenére valaki fordítva dugja vissza az S Pent a Note5 járatába, az beragadhat, ám egy kis trükkel könnyedén ki lehet szabadítani.

Hirdetés