Hirdetés

James és Yoigo

Update: Közben kiderült, hogy nem az LG, hanem mi rontottuk el, 16:00 volt felírva, mi meg 18:00-ra mentünk. Sorry.

Hatra mentünk James-szel interjút készíteni, aki mellesleg az európai marketinges főforma az LG-nél. Azon vidáman túllendültünk, hogy az LG listáján Veronika és Krisztián néven voltunk rajta (ez annak a két kontaktnak a neve, aki leadott minket a global LG felé), aztán 15 perc várakozás után jött egy német nő, aki teljesen tanácstalannak bizonyult, de felhívta Fionát, aki a jelek szerint épp ogre volt és nem hercegnő, mert azt mondta, hogy James nem ér rá. Úgyhogy ott hagytuk a névjegyünket és eljöttünk dacosan.

Sebaj, legalább volt időnk a netet intézni, aminek azért van előtörténete. Délután kimentem a kiállítással szemben levő plazaba, hogy a Movistar boltjában vételezzek egy prepaid SIM only-t, de ott közölte elsőre egy néni, hogy kifogytak a készletből. Konkrétan nincs SIM az üzletben, talán holnap már lesz. Átmentem a Vodafone-ba, ki nem találjátok: ugyanez. És akkor bementem a Yoigo nevű szolgáltatóhoz, ahol volt ilyesmi, de kizárólag útlevél ellenében akarták odaadni. Ilyesmi pedig nincs nálam, sengenvanbakker, de ez nem hatotta meg a formát.

A Yoigo - ki ismeri?
A Yoigo - ki ismeri?

Akkor visszamentem a Movistarhoz, mondtam a csajnak, hogy adjon egy másik Movistar boltot, de térképpel ám. Erre kikísért a bolt elé, és elmutatott balra. Ott volt egy ilyen teszkószerűség, ahol tényleg volt egy Movistar üzlet. No, ott állt előttem egy amcsi nőci, aki ugyanazon dolgozott, mint én, úgyhogy végre valaki normális angolsággal összefoglalta, hogy mi a szitu. SIM itt sem volt, de azt a trükköt találták ki, hogy vesz egy prepaid telefont 10 euróért (lowend Samsung), abban van SIM, majd visszamegy a másik Movistar boltba, ahol tud tarifát váltani. Na, ez már nekem is tetszett, csak itt is útlevelet kértek.

Basszus.

Ám Bocha hozott magával, úgyhogy Vértes hazarohant a szállásra és beszerezte, aztán együtt kimentünk a plazaba, de még a biztonság kedvéért csekkoltam a nagy Movistar üzletben, hogy lehet-e váltani tényleg tarifát és kiderült, hogy NEM. Hirtelen úgy éreztem, hogy Magyarországon vagyok... khm, ez messzire vezetne, úgyhogy szorítkozzunk a tényekre. Átsétáltunk a Yogiohoz, 20 euróért 1,7 gigányi netünk lett, ez volt a legjobb ajánlatuk, lévén ez volt az egyetlen ajánlatuk. Sok tanakodás után végül ezt választottuk.

A tarifánk
A tarifánk

Szerződés köttetett, hazamenés történt, és életre keltettem a Huawei routerét, amely jelezte, hogy nemigen van térerő. Úgyhogy kihaxoltuk az erkélyre a motyót, ott van egy pálcika az ötből, s ha nem is száguld a net, de 1-1,5 Mbps sebességet kipréselünk belőle. Ez videót feltölteni édeskevés, postolni viszont elég, most is masszívan ezt a kapcsolatot használom. Úgyhogy most boldog mosollyal indulunk a Microsoft nagyszabású partijára, amely itt lesz a sarkon. Lehet, hogy nem kell taxit hívnunk hazafelé...

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Hirdetés