Ismét előkerült az Idol 5

Hirdetés

A GFXBench adatbázisában felbukkant az Alcatel 6060, ami jó eséllyel a gyártó bemutatás előtt álló, felső-középkategóriás Idol 5-je. Ismerős hír? Hát persze, néhány hete pontosan ez járta körbe a szaksajtót, ám akkor még Snapdragon 625-ről és 3/32GB-os tárhelyről volt szó. Most azonban MediaTel Helio P20-szal (MT6757), Mali-T880 grafikai egységgel és 2 GB RAM-mal szerepel a táblázatban, miközben minden egyéb specifikációja maradt változatlan. Így továbbra is 4K-videózásra képes, 12 megapixeles főkameráról, 8 megapixeles szelfiegységről, 5,2 hüvelykes Full HD kijelzőről és Android Nougat rendszerről lehet olvasni.

Ugyanaz a típusszám, de eltérő lapka
Ugyanaz a típusszám, de eltérő lapka [+]

Elképzelhető, hogy a MediaTek-változat nem ugyanazokon a piacokon nyit, mint a qualcommos, az sem kizárt, hogy egy almodell kapja a csökkentett memóriát és az eltérő grafikus gyorsítót.

Azóta történt

  • IFA 2017: Végre frissült az Idol-széria

    Legutóbb a 2016-os MWC-n érkeztek Idol-szériás Alcatel prémiummodellek, másfél év elteltével azonban itt vannak a kecses újdonságok: az Idol 5 és az Idol 5s.

  • Alcatel Idol 5 - az ára a mentsvára

    Szép küllem, elhagyott sztereó hangszóró, letisztult szoftver, elöregedett hardver – az Idol 5 az ellentmondások telefonja, kellemes árképzéssel.

Előzmények

  • Eddig ismeretlen Alcatel bukkant fel

    Bizonyos állítások szerint az 5,2 hüvelykes kijelzővel szerelt Idol 5 van a titokzatos számkód mögött.

  • Alcatel Idol 4 - csak egyeSsel kevesebb

    Noha nem az Idol 4 az Alcatel csúcsmodellje - csak majdnem - sem felszereltségben, sem funkciógazdagságban nem kell szégyenkeznie, ráadásul szintén jár a JBL füles és a virtuális valóság.

  • Alcatel Idol 4S - a dobozba zárt világ

    Az Alcatel csúcsmobiljához VR-szemüveget csomagolnak, de ez pont mindegy, nem ettől lesz jó. Hanem a jól átgondolt funkciók és a korrekt hardveres felhozatalhoz képest versenyképes árazás hozhatja el a sikert.

Hirdetés