Ingyen Google Ion mobilok fejlesztőknek

Hirdetés

A Google nemrég lezajlott I/O fejlesztői konferenciáján nem csak az Android operációs rendszer jövőjéről és a 2.0-ás operációs rendszer képességeiről esett szó, hanem több ezer ingyenes Google Ion telefon is kiosztásra került a résztvevők közöt. A Google Ion tulajdonképpen nem más, mint a Vodafone számára készített HTC Magic átalakított, kártyafüggetlen változata, mely azonban Google I/O konferencia logóval a hátoldalán érkezik és az alapcsomagban található SIM segítségével egy hónapig az amerikai T-Mobile hálózatán is kipróbálható. Az ingyen mobilok mellett a Google közel kétmillió dollár összdíjazású versenyt is kiírt, mely tíz különböző kategóriában várja a legjobb alkalmazásokat és a két körben lezajló verseny végső győztese 250.000 dollárral, azaz több mint 50 millió forinttal lehet gazdagabb, ám a tíz kategória bronzérmesei is ennek tizedét zsebre tehetik.

Azóta történt

  • Places Directory Android platformra

    A Google legújabb Android operációs rendszerre szánt alkalmazása a térképszoftver megnyitása nélkül is képes éttermeket, hoteleket és más helyeket keresni.

  • Bemutatkozott az Android Scripting Environment

    Az ASE segítségével közvetlenül Android alapú mobilokon is lehet egyszerű alkalmazásokat írni és futtatni.

  • Elérhető a natív Android 1.5 SDK

    A java fejlesztőkörnyezet után elérhetővé vált a natív C és C++ alkalmazások fejlesztését kínáló Android 1.

  • Hamarosan beindul a Google Voice

    Hamarosan elérhető lesz az előfizető valamennyi telefonszámát összefogó, ingyenes hívásokkal, hívótól függő hangposta bejelentkezéssel és a hangüzeneteket automatikusan szöveggé alakító funkciókkal kecsegtető Google Voice.

Előzmények

Hirdetés