Indul az LG Velvet, megvan az ára is

Holnap indul az előrendelés Dél-Koreában, ehhez kapcsolódóan pedig természetesen a nyitóárat és a színválasztékot is megtudtuk.

Az utóbbi néhány hétben bő féltucatnyi hír érkezett a fokozatosan bejelentett LG Velvet kapcsán, ez nyilván nem véletlen, a G-szériát leváltó felső-középkategóriás eszköz startján sok múlhat a dél-koreai gyártó mobilos részlegével kapcsolatban.


[+]

Aki kevésbé követte a mobillal kapcsolatos híreket, annak összefoglaljuk, mit érdemes tudni a specifikációról: 6,8 hüvelykes Full HD + felbontású (20,5:9, 1080 x 2460) P-OLED kijelzőt kapott szűk kávákkal, de középső kameraszigettel. 167,2 x 74,1 x 7,9 milliméteres dimenzióihoz 180 grammos tömeg társul, amit leginkább átlagosnak nevezhetünk a mai mobilpiacon.

[+]

48 (főkamera) + 8 (széles) + 5 (mélység) megapixeles hátlapi és 16 megapixeles előlapi, fixfókuszos kamerarendszert, 5G-s modemmel ellátott Snapdragon 765G SoC-t és 4300 kapacitású akkumulátort, IP68-as, illetve tovább nem specifikált MIL-STD 810G védettséget, illetve 8/128 GB-os memóriacsomagot kap UFS 2.1-es tárolóval és microSD-s bővítési lehetőséggel.

[+]

Az LM-G900N kódnevű Velvet holnaptól május 14-ig előrendelhető Dél-Koreában, másnaptól pedig a hagyományos bolti startja is megkezdődik. A képeken látható fehér, szürke, zöld és naplemente árnyalatokban megjelenő mobil kezdőára 899 800 koreai won, azaz körülbelül 240 ezer forint, a mai okostelefon-piacon ez már egyáltalán nem is tűnik horribilis árnak, ha Európába is hasonló szinten tud jönni. A két kijelzős Dual Scren kiegészítőt, illetve a kompatibilis stylust természetesen külön kell majd hozzá megvenni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

  • Váratlan fordulat

    Az LG legújabb koncepciója első ránézésre közel feldolgozhatatlan, de alapvetően nem teljesen értelmetlen.

Előzmények

Hirdetés