Indiában is lenyúlta a Realme az iPhone dinamikus szigetét

A C55 kedvező árával újabb piacot vehet be.

Mostanában kevesebbet hallani a Realme-ről, mint az elmúlt években, de azért a GT3 odatette magát az MWC-n 240 wattos szupertöltésével, a C55 pedig túl van indonéziai premierjén, és egyre csak közeledik felénk. Ez mindenképp jó hír, mert az elmúlt években több kedvező árú C-szériás darab plecsnivel távozott tőlünk, India után pedig remélhetőleg végre Európa következik. A telefon legelőnyösebb tulajdonsága kétségtelenül a 6,72"-es és 90 Hz-es FHD IPS panelhez tartozó, 11 ezer rúpiás árcédula, az ugyanis 48 ezer forintnak felel meg 4/64 GB-os kiadásban, de a 6/64 GB-os (53 ezer) és a 8/128 GB-os ára sem vészes (62 ezer forint).


[+]

Szinte kötelező és üdvözlendő kellék az 5000 mAh-s telep, amely 33 watton egész fürgén tölthető az árcédula viszonylatában, és ennyiért elfogadható a nyolcmagos MediaTek Helio G88 chip is, amely 4G-s adatkapcsolatot és kétcsatornás WiFi 5 modemet biztosít. A kategória alapelvárása egy használható hátlapi kamera, amit a 64 megapixeles főegység valószínűleg kipipál, a 2 megapixeles mélységérzékelő pedig marketing okokból kerülhetett oda, mert túl sok valós haszna aligha lesz.

Az előlapon 8 megapixeles szelfilyuk kötött ki, és itt lép a képbe a C55 különlegessége, ami nem más, mint az iPhone 14 Pro-féle dinamikus sziget komplett, szégyenérzet nélküli lenyúlása, habár ebben a Realme nincs egyedül. Bizonyos jelzések, adatok és ikonok éppúgy a szelfikamera sávjában jelennek meg, persze a rendszerszintű integráció és az átmenetek gördülékenysége aligha lesz ugyanolyan jó.


[+]

Ezt a szoftveres megoldást a gyártó az Android első minikapszulájának nevezi, és minden bizonnyal hosszas kutatások előzték meg a tökéletes névválasztást. A telefon szerencsére Android 13-on alapuló Realme UI 4.0-t futtat, ami elég jól paraméretezhető, a Realme szemrevaló dizájnja pedig a kétkezes méret ellenére is megvan. Ami nincs, az bármilyen célzás az európai értékesítésre, ám a távolság az újabb piaci belépőkkel folyamatosan csökken.

Előzmények

Hirdetés